Recepti 25. veljače 2022.

Dan za brownieje - i sve slatke izvedenice

Recepti za brownieje foto: SHUTTERSTOCK
gastro postao gastro.24sata.hr
Pripremili smo nekoliko odličnih recepata za različite ukuse, razine strpljenja i džepove

Prvi su brownies pripremljeni krajem 19. stoljeća u Chicagu u hotelu Palmer House, piše Forbes. Pastry chef hotela dobio je zadatak napraviti slasticu koja se može zapakirati i prenijeti, bez ikakvih problema, na drugu lokaciju. Uspješno je odradio svoj dio posla i kreirao jednu od najpoznatijih američkih slastica. Originalni su brownies bili slatki, kremasti te nadjeveni orasima i marelicama.

Današnja je ponuda brownieja zapanjujuća. Svaka slastičarnica, i gotovo svako domaćinstvo, ima svoj recept. Moguće ih je pripremiti od samo dva sastojka, dok je za neke recepte potrebno i 30-ak namirnica. Nepromijenjen je samo način posluživanja; brownies se oduvijek reže na kocke.

 

Sacher torta Možda vas zanima... Sacher torta - klasik oko kojeg se vodila pravna bitka Špajza

 

U nastavku smo pripremili nekoliko odličnih recepata za svaki ukus, strpljenje i džep. Provjeri što ti najviše odgovara i rezerviraj popodne za pripremu bezvremenskog klasika.

(Posebno) kremasti brownies s Nutellom

Ovaj je recept prikladan za one s kroničnim manjkom slobodnog vremena, koji pripremi deserta ne mogu posvetiti više od 15-ak minuta. Svidjet će se i onima koji su odrasli uz namaza od lješnjaka i čokolade.

Najteži je dio posla, najiskrenije, čekati da se ispeku i ohlade.

 

Možda vas zanima... Brownies s Nutellom i još pet dostupnih sastojaka Recepti

 

Brownies s avokadom

Ako želiš da brownies budu kremasti, ali užasavaš se pozamašne količine šećera, ovo je idealan recept za tebe. Avokado je "krivac" za kremoznost, a šećer je većim dijelom zamijenjen javorovim sirupom.

Primarno su desert, ali ih bez razmišljanja možeš jesti i za doručak.

 

brownies s avokadom Možda vas zanima... Brownies s avokadom - za prste polizati! Recepti

 

Giadini brownies s tamnom čokoladom

Jedan od naših favorita je recept Giade De Laurentiis, koja je pokazala da se dobro nosi i sa američkim klasicima, ne samo sa talijanskim.

Njeni su browniesi savršeno kremasti, ne raspadaju se i lako se režu, a podjednako su fini i sljedećeg dana.

 

Brownies Možda vas zanima... Naš omiljeni recept za brownies s tamnom čokoladom Recepti

 

Bezglutenski brownies s bananom

Milijun smo puta naglasili kako su zrele banane jedna od najkorisnijih namirnica, što dokazuje i ovaj bezglutenski recept za brownies. Izvor su slatkoće i kremoznosti, što znači da je i ovaj recept prikladan za sve koji izbjegavaju bijeli šećer.

Što je najbolje, sav posao možeš odraditi u jednoj posudi.

 

Možda vas zanima... Imaš zrele banane? Za doručak napravi brownieje Kolumne

 

Možda su recepti Jamieja Olivera ili Gordona Ramsayja odgovor na sve tvoje želje. Također, nepce možeš zavarati i još jednostavnijom opcijom koja okusom podsjeća na brownies - kolačem u šalici.

 

 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.