Samo pet glavnih sastojaka potrebno ti je za pripremu ovoga recepta, ostatak čine začini te dodaci po izboru. No, iako možda jednostavan i 'običan', ovaj recept zaista daje jedinstven okus. Uz dodatak šparoga i sezonske salate čini zaokružen ručak pun vitamina, minerala i ostalih hranjivih tvari, a opet tako sočan.
Odlično bi bilo kada bi za njihovu pripremu mogla koristiti i tavu od lijevanog željeza te kombinaciju biljnoga ulja i maslaca. Samo tri do četiri minute sa svake strane i tvoje glavno jelo je gotovo!
Sastojci:
- 400 g svinjskih kotleta bez kostiju
- sol, crni papar
- 1 žlica ulja
- 2 žlice maslaca
- 3 češnja češnjaka
Umak od meda:
- 1 žličica peršina
- 2 1/2 žlice meda
- 2 žlice tople vode
- 1/4 žličice soli
- 1/2 žličice jabučnog octa
- kajenska paprika
Priprema:
- Svinjske kotlete začini solju i crnim paprom, s obje strane. Sve sastojke za umak od meda pomiješaj u manjoj posudici.
- Zagrij tavu od lijevanog željeza na jakoj vatri. Dodaj biljno ulje i jednu žlicu maslaca. U tavu dodaj svinjske kotlete i prži ih sa svake strane, neprekidno, 3 do 4 minute, ili dok površina ne postane smeđa. Prebaci na drugu stranu i ponovi isto.
- Svinjske kotlete gurni na jednu stranu tave i dodaj preostali maslac. Dodaj češnjak i pirjaj 10 sekundi, ili dok ne poprimi zlatnu boju.
- Dodaj umak od meda, prokuhaj ga dok ne dobiješ gušću konzistenciju ili dok umak ne postane smeđe boje. Umak prelij preko svinjskih kotleta.
- Ugasi vatru, ukrasi dodatno peršinom i odmah posluži.
Dobar tek!