Recepti 03. kolovoza 2018.

Danas sa stilom proslavite svjetski dan lubenica

lubenica
foto: Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Amerikanci imaju bogat popis hrane koju jednom godišnje slave pa smo se i mi poveli s njima. Danas je na redu lubenica, supervoće kojem isplati posvetiti cijeli 3. kolovoza.

Ovo divno slatko voće sastoji se uglavnom od vode i sadržava vrlo malo kalorija, zbog čega je idealno za duge ljetne dane. Najukusnije su i najzdravije kad su u potpunosti zrele, a to ćete prepoznati po žutom donjem dijelu na kojem je ležala na tlu.

U svoj je dnevni menu možete ukomponirati na nekoliko različitih slatkih i slanih načina. Predlažemo vam da za ručak isprobate osvježavajuću salatu od lubenice, metvice i feta sira ili pak multifunkcionalnu grilanu lubenicu.

 

Možda vas zanima... Salata od lubenice - najbolja kombinacija voća i povrća Recepti Možda vas zanima... Grilana lubenica kao predjelo i desert Recepti

 

 | Author: Thinkstock foto: Thinkstock

 

Ako ste skloniji pripremi ljetnih deserata, izaberite između nezaboravnog slushieja i talijanskog specijaliteta – pudinga od lubenice.

 

Možda vas zanima... Slushie od lubenice - novo lice ljetnog osvježenja Kolumne puding od lubenice Možda vas zanima... Puding od lubenice - talijanski specijalitet koji osvaja Recepti

 

puding od lubenice | Author: Stockfood foto: Stockfood

 

Lubenicu, pravu kraljicu ljeta, ukomponirajte u limunadu ili pripremite sirup koji u hladnjaku može stajati čak tri mjeseca.

 

Možda vas zanima... Neobična „melonada“  Marthe Stewart Recepti Možda vas zanima... Sirup od lubenice - slatko ljetno osvježenje Recepti

 

limunada od lubenice | Author: Thinkstock foto: Thinkstock

 

Ovakve se dane zaista isplati slaviti. Uživajte!

 

 

 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.