Čokoljupci dragi, mislim da ovi čokoladni keksi zaslužuju upasti na vašu listu omiljenih keksa i da ćete ih napraviti još puno puta.
Na mom stolu prevladavaju slastice u kojima je glavna zvijezda čokolada, zato sam danas odlučila napraviti domaće čokoladne kekse koji će te osvojiti na prvu. Toliko su čokoladni, mekani, a ujedno i hrskavi da sam pogodila savršene omjere svega.
S njima nećeš pogriješiti, brzo ćeš ih napraviti, a još brže pojesti. Stoga ne moram puno tipkati, slika govori 1000 riječi.
Čokoladni keksići
foto: Nevena Josipović
Ne gasi ekran dok kuham
Čokoladni keksi
18 MIN
pripreme
13 MIN
kuhanja
18
porcija
JEDNOSTAVNO
Sastojci
Glatko brašno
250
g
Prašak za pecivo
1
žličica
Kakao prah
10
g
Maslac
100
g
Šećer
100
g
Vanilin šećer
1
kom
Mlijeko
10
žlica
Tamna čokolada
100
g
Postupak
U posudu stavi brašno pomiješano s praškom za pecivo, kakao, šećer, vanilin šećer, maslac i mlijeko. Smjesu dobro izmiksaj, pa za kraj dodaj sitno narezanu čokoladu.
Rukama umijesi glatko tijesto, te malo pobrašni radnu plohu gdje ćeš razvaljati kekse.
Tijesto razvaljaj na pola cm debljine i čašom izreži krugove. Po keksićima pospi još malo narezane čokolade.
Na lim stavi papir za pečenje te posloži kekse. Stavi u prethodno zagrijanu pećnicu na 170°C i peci 13 minuta.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Gastro
dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s
Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Gastro te sa
zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.