Recepti Povrće 28. ožujka 2025.

Gnječili smo već i krumpir i brokulu, sada su mrkve na redu!

Povrće
5 MIN
45 MIN
8
SREDNJE
smashed carrots
Smashed Carrots, odnosno - slasna zgnječena mrkva
foto: Belly Full/Pinterest
Nakon što je cijeli svijet gnječio burgere, pa krumpire, a potom i brokulu, niti mrkva nije uspjela izbjeći taj slastan i hrskav trend. Isprobaj hrskavu i slasnu zgnječenu mrkvu, donosimo super recept!

Svašta smo već vidjeli i probali i svašta nam se svidjelo. No nismo mislili da će nam se svidjeli i - zgnječena mrkva! Ali, svidjela nam se i zato je sada ponosno promoviramo i donosimo odličan recept.

Nakon što je cijeli svijet gnječio burgere, pa krumpire, a potom i brokulu, niti mrkva nije uspjela izbjeći taj slastan i hrskav trend (i dobro da nije! 😉) koji osvaja sve ljubitelje slanih, malo drugačijih grickalica. Nemoj čekati, isprobaj ovaj slastan hrskavi trend pripremi Smashed Carrots, odnosno - hrskavu zgnječenu mrkvu! Mljac!

smashed carrots | Author: Belly Full/Pinterest Zgnječena pečena mrkva foto: Belly Full/Pinterest

Ne gasi ekran dok kuham

Smashed Carrots (Zgnječena mrkva)
5 MIN
pripreme
45 MIN
kuhanja
8
porcija
SREDNJE
Sastojci
  • Mrkva 450 g
  • Voda 1 žlica
  • Sol 0,25 žličica
  • Suncokretovo ulje 1 žlica
  • Sušeni peršin
  • Kopar - sušeni
  • Sušeni vlasac
  • Češnjak u prahu
  • Luk u prahu
  • Morska sol
  • Papar
  • Parmezan 0,25 šalica
  • Ranch umak
Postupak
  1. Pećnicu zagrij na 220 stupnjeva, a rešetku stavi u sredinu pećnice. Mrkve operi i oguli te nareži na kolutove debljine cca 1 cm, čiji bi promjer trebao biti između 1.25 i 2 cm (malo veći krugovi od mrkve mogu proći, no oni manji će se prepeži pa tanje dijelove mrkve radije iskoristi za pripremu nekog drugog jela).


    smashed carrots



  2. U velikoj vatrostalnoj posudi pomiješaj mrkve, vodu i sol. Pokrij plastičnom folijom ili tanjurom otpornim na visoke temperature i ubaci u mikrovalnu na cca 3 minute. Mrkve treba malo omekšati.

    Izvadi iz mikrovalne, promiješaj mrkve, ponovno pokrij i vrati u mikrovalnu. Ovaj put zagrijavaj u intervalima od 1 minute - ukupno 2-4 minute.


  3. Posuši mrkve i prelij ih uljem i začinima. Dobro promiješaj.


  4. Mrkve lagano zgnječi čašom i pospi svježe naribanim parmezanom - iskoristi oko 3/4 količine navedene u receptu.


    smashed carrots



  5. Zgnječen mrkve peci u pećnici 15-20 minuta.


  6. Možeš uključiti i grill opciju, ali moraš dobro paziti da mrkve ne zagore.


  7. Pečene i zgnječe mrkve posluži uz ostatak parmezana i ranch umak ili neki drugi umak po izboru.


Nutritivne vrijednosti

ENERGIJA

77 kcal

3 %

MASTI

5,00 g

6 %

KOLESTEROL

0,04 g

0 %

UH

5,00 g

1 %

PROTEINI

2,00 g

4 %

Svašta se može s mrkvom - imamo baš zanimljive recepte!

Zobeni keksi s mrkvom i preljevom od krem sira Možda vas zanima... Zobeni keksi od mrkve, s preljevom od krem sira Recepti kolač od mrkve Možda vas zanima... Najbolji recept za sočan kolač od mrkve (i oraha) Recepti mrkva Možda vas zanima... Kako napraviti pesto od listova mrkve? Recepti Mrkva umjesto prženih krumpirića? Još bolje! Možda vas zanima... Mrkva umjesto prženih krumpirića? Još bolje! Recepti kolač od mrkve, brownies Možda vas zanima... Sočni brownies od mrkve od samo 5 sastojaka Recepti hot dog od mrkve Možda vas zanima... Hot dog od mrkve?! O da!!! Recepti

 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.