Recepti 13. listopada 2014.

Govedina s pilavom od mrkve i slanutka

gastro postao gastro.24sata.hr
Ukusna kombinacija koju ćete složiti za samo 30 minuta

Vrijeme pripreme: do 30 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 434

Potrebno vam je

  • 2 žlica ulje maslinovo
  • 1 kom luk ,crveni
  • 2 kom mrkva, crvena
  • 2 režanj češnjak
  • 1.50 mala žlica mljeveni piment
  • 250 g riža, nepolirana
  • 5 dl voda
  • 400 g slanutak, konzerva
  • 1 vezica kopar
  • 60 g orah, suhi
  • 4 kom govedina, odrezak
  • 100 g feta sir
  • sol
  • svježe mljeveni papar

Priprema

  1. Zagrijte ulje pa na njemu pirjajte luk, mrkvu i češnjak oko tri-četiri minute. Dodajte piment, rižu i vodu. Smanjite vatru, pokrijte i kuhajte 12 minuta ili dok se tekućina ne apsorbira. Umiješajte slanutak, začinite, pokrijte i ostavite sa strane deset minuta. Umiješajte kopar i prepolovljene orahe.
  2. Posolite i popaprite te, ako treba, istucite odreske. Pržite ih po minutu, dvije sa svake strane na zagrijanom ulju. Stavite ih na tanjur i pokrijte folijom.
  3. Pospite sirom pa poslužite odreske s pilavom.Ako ste se odlučili za piletinu, izbacite piment, a kopar zamijenite svježim korijandrom. Svinjetinu možete marinirati u mješavini ulja, senfa i začina (sol, papar, mljevena paprika i češnjak). Utrljajte u meso i ostavite sat vremena.

Izvor Skuhatćute

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.