gastro postao
Ukusna kombinacija koju ćete složiti za samo 30 minuta
Vrijeme pripreme: do 30 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 434
Potrebno vam je
- 2 žlica ulje maslinovo
- 1 kom luk ,crveni
- 2 kom mrkva, crvena
- 2 režanj češnjak
- 1.50 mala žlica mljeveni piment
- 250 g riža, nepolirana
- 5 dl voda
- 400 g slanutak, konzerva
- 1 vezica kopar
- 60 g orah, suhi
- 4 kom govedina, odrezak
- 100 g feta sir
- sol
- svježe mljeveni papar
Priprema
- Zagrijte ulje pa na njemu pirjajte luk, mrkvu i češnjak oko tri-četiri minute. Dodajte piment, rižu i vodu. Smanjite vatru, pokrijte i kuhajte 12 minuta ili dok se tekućina ne apsorbira. Umiješajte slanutak, začinite, pokrijte i ostavite sa strane deset minuta. Umiješajte kopar i prepolovljene orahe.
- Posolite i popaprite te, ako treba, istucite odreske. Pržite ih po minutu, dvije sa svake strane na zagrijanom ulju. Stavite ih na tanjur i pokrijte folijom.
- Pospite sirom pa poslužite odreske s pilavom.
Ako ste se odlučili za piletinu, izbacite piment, a kopar zamijenite svježim korijandrom. Svinjetinu možete marinirati u mješavini ulja, senfa i začina (sol, papar, mljevena paprika i češnjak). Utrljajte u meso i ostavite sat vremena.
Izvor Skuhatćute