gastro postao
Rolice možete i panirati, odnosno uvaljati u brašno, jaja te krušne mrvice. Pržite ih u dubokom ulju na laganoj vatri te povremeno okrenite kako bi se ravnomjerno ispržile sa svih strana.
Vrijeme pripreme: do 45 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Srednje
Kalorija po osobi: 12
Potrebno vam je
- 6 kriška govedina, odrezak
- 2 mala žlica peršin, list
- 2 žlica parmezan
- 2 žlica pinjoli
- 6 kriška pršut
- 2 žlica ulje maslinovo
- 0.50 šalica vino, crveno stolno (12 vol % alkoh.)
- 2 šalica pasirana rajčica (passata)
- 0.25 šalica bosiljak, vezica
- sol
- svježe mljeveni papar
Priprema
- Istucite odreske do debljine od pet mm. Prerežite ih na pola.
- U zdjelicu dodajte peršin, češnjak, parmezan, pinjole pa začinite solju i paprom.
- Stavite krišku pršuta preko svakog odreska i pospite smjesom iz zdjelice. Smotajte u rolicu i pričvrstite čačkalicama. Zagrijte maslinovo ulje u tavi i pecite rolice tri-četiri minuta, uz okretanje, dok ne dobiju boju. Stavite ih na tanjur i pokrijte folijom.
- Ulijte vino u tavu i kuhajte dok se ne reducira na pola, dodajte umak od rajčice pa pustite da zakuha. Pirjajte na laganoj vatri pet minuta. Začinite solju i paprom.
- Vratite rolice, pospite nasjeckanim bosiljkom i kuhajte još tri minute. Narežite i poslužite s palentom.
Izvor Skuhatćute