Recepti 13. listopada 2014.

Goveđe braciole

gastro postao gastro.24sata.hr
Rolice možete i panirati, odnosno uvaljati u brašno, jaja te krušne mrvice. Pržite ih u dubokom ulju na laganoj vatri te povremeno okrenite kako bi se ravnomjerno ispržile sa svih strana.

Vrijeme pripreme: do 45 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Srednje

Kalorija po osobi: 12

Potrebno vam je

  • 6 kriška govedina, odrezak
  • 2 mala žlica peršin, list
  • 2 žlica parmezan
  • 2 žlica pinjoli
  • 6 kriška pršut
  • 2 žlica ulje maslinovo
  • 0.50 šalica vino, crveno stolno (12 vol % alkoh.)
  • 2 šalica pasirana rajčica (passata)
  • 0.25 šalica bosiljak, vezica
  • sol
  • svježe mljeveni papar

Priprema

  1. Istucite odreske do debljine od pet mm. Prerežite ih na pola.
  2. U zdjelicu dodajte peršin, češnjak, parmezan, pinjole pa začinite solju i paprom.
  3. Stavite krišku pršuta preko svakog odreska i pospite smjesom iz zdjelice. Smotajte u rolicu i pričvrstite čačkalicama. Zagrijte maslinovo ulje u tavi i pecite rolice tri-četiri minuta, uz okretanje, dok ne dobiju boju. Stavite ih na tanjur i pokrijte folijom.
  4. Ulijte vino u tavu i kuhajte dok se ne reducira na pola, dodajte umak od rajčice pa pustite da zakuha. Pirjajte na laganoj vatri pet minuta. Začinite solju i paprom.
  5. Vratite rolice, pospite nasjeckanim bosiljkom i kuhajte još tri minute. Narežite i poslužite s palentom.

Izvor Skuhatćute

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.