Krem juha je divna okrjepa u hladnije dane, ali i zasitna varijanta koju obično jedemo na početku obroka. Trenutno aktualne su one jesenske poput krem juhe od buče ili gljiva, pa čak i kestena, no postoji još cijela paleta okusa različitih jesenskih plodova od kojih se rade savršene krem juhe.
Više načina pripreme krem juha
Načina za pripremu krem juha postoji čak nekoliko. Tu su one juhe u koje se dodaje brašno, one u koje se dodaje kiselo ili vrhnje za kuhanje, a tu su i one u potpunosti prirodne, na bazi temeljca i povrća.
Svima njima zajednička je jedna stvar – mogu biti stvarno ukusne. Posluži ih uz pržene kockice kruha koje zovemo još i croutons, ili pak tostirane sjemenke bundeve pa uživaj u toplim obrocima stvorenim za kišne jesenske dane.
Inspiraciju potraži među našim receptima od kojih smo izdvojili 10 nama najdražih:
Uvijek prija: Aromatična juha od gljiva
Zeleni raj: Krem juha od brokule
"Troma" krem juha od pečenog celera
Ultimativna krem juha od povrća
Chowder: Krem juha s morskim plodovima
Diže iz mrtvih: Sjajna krem juha od tikvica
Novo ruho krem juhe od rajčice
Krem juha od buče i biskvitići od bučinih sjemenki