Recepti 1867 prikaza 13. listopada 2014.

Grill piletina sa senfom

Grill piletina sa senfom
Shutterstock
Aromatizirana grilana piletina koju možete poslužiti na razne načine

Vrijeme pripreme: do 60 min

Broj porcija: 6

Težina pripreme: Srednje

Kalorija po osobi: 561

Potrebno vam je

  • 1200 g pile (cijelo, prosjek )
  • 1 kom limun
  • 45 ml limunov sok
  • sol
  • papar
  • 30 g senf
  • 1 g ljuta paprika
  • 150 g krušne mrvice
  • 10 g mješavina suhih začina

Priprema

  1. Prepoloviti pile, oprati i osušiti s papirnatim ručnikom. Odvojiti krila. Odvojiti batke te odvojiti meso od kosti.
  2. Meso istući sa batom, začiniti ga s uljem, solju, paprom, sokom od limuna, feferonama te sitno sjeckanim začinskim biljem.
  3. Prekriti paprinim ručnikom i staviti u hladnjak da se marinira otprilike 15 minuta.
  4. Peći piletinu na grill tavi ili gradelama okrećući je s vremena na vrijeme.
  5. Pečenu piletinu premazati sa senfom rustica, posipati s prosijanim mrvicama od kruha koje ste aromatizirali s limunovom koricom i začinskim biljem. Staviti u pećnicu i peći od 18 do 20 minuti.
  6. Servirati piletinu nasjeckanu na komadiće.

Izvor Giusepe Daddio

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.