Recepti 13. listopada 2014.

Hobotnica s krumpirom i graškom

hobotnica s krumpirom i graškom
gastro postao gastro.24sata.hr
Jelo uz koje ćete okusiti sve čari mediteranske prehrane

Vrijeme pripreme: do 90 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 423

Potrebno vam je

  • 1000 g hobotnica
  • sol
  • 150 ml ulje maslinovo
  • 1 kom luk ,crveni
  • 4 režanj luk cešnjak
  • 400 g sok od rajčice (konzerv. slani)
  • 1.25 g čili u prahu
  • 500 g krumpir, mladi
  • 250 g grašak zeleni, u zrnu

Priprema

  1. Stavite hobotnicu u duboku posudu bez vode. Pospite solju, poklopite i pustite da se kuha u vlastitom soku na laganoj vatri oko 45 minuta.
  2. Tijekom kuhanja, četiri puta ponovite sljedeći postupak: vilicom izvadite hobotnicu iz posude u kojoj se kuha, uronite je u lonac kipuće vode, nakon toga isperite hladnom vodom te vratite u posudu.
  3. Zagrijte maslinovo ulje u vatrostalnoj zdjeli i lagano u njoj pirjajte luk, češnjak, rajčice i čili 10 minuta ili dok luk ne postane proziran. Dodajte krumpir i kuhajte oko 5 minuta.
  4. Dodajte hobotnicu i tekućine u kojoj se kuhala dovoljno da pokrije sadržaj zdjele. Posolite po želji i pustite da kuha nepokriveno, na laganoj vatri oko 30 minuta ( ili dok krumpir ne omekša i tekućina gotovo ne ispari ).
  5. Na kraju umiješajte kuhani grašak.

Jelo uz koje ćete okusiti sve čari mediteranske prehrane

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.