Recepti 03. ožujka 2015.

Hrskava piletina

Hrskva-piletina
foto: Dino Bebić
gastro postao gastro.24sata.hr
S obzirom da je piletina jedna od najčešćih namirnica koje svakodnevno konzumiramo, nudim vam jednu vrlo zanimljivu varijantu pripreme pilećih bataka sa zabatkom, koje svakako možete zamijeniti i sa pilećim prsima, princip je isti. Pažljivo odvojite pileću kožu sa mesa, meso začinite, a ako ste malo hrabriji i kreativniji možete se poslužiti nadjevom. Kožu rasprostrite preko prozirne folije, na nju položite meso s eventualnim nadjevom i jedanput zamotajte. Čačakalicom probušite rupice kako bi ispuhnuli višak zraka, te još par puta zamotajte i zavežite na rubovima.

Vrijeme pripreme: do 30 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Srednje

Kalorija po osobi: 815

Potrebno vam je

  • 700 g pile (crno meso - batak, zabatak)
  • 300 g krumpir, bijeli
  • 300 g glatko brašno
  • 2 kom jaje kokošje
  • 3 dl ulje, biljno
  • 1 žlica senf
  • 1 dl vrhnje tučeno (30% masti ), slatko
  • grana padano
  • papar
  • sol

Priprema

  1. Krumpir skuhajte u slanoj vodi, ogulite od kore i protisnite.
  2. Dodajte brašno, jaja i sol kako biste dobili smjesu za njoke.
  3. Pilećem batku sa zabatkom pažljivo odvojite kožu te odvojite od kosti. Začinite sa soli i paprom.
  4. Meso umotajte u pileću kožu te zamotajte sa prozirnom folijom i kuhajte na laganoj vatri 20 minuta.
  5. Meso posušite i naglo prepržite u biljnom ulju kako bi dobili finu hrskavu koricu.

S obzirom da je piletina jedna od najčešćih namirnica koje svakodnevno konzumiramo, nudim vam jednu vrlo zanimljivu varijantu pripreme pilećih bataka sa zabatkom, koje svakako možete zamijeniti i sa pilećim prsima, princip je isti. Pažljivo odvojite pileću kožu sa mesa, meso začinite, a ako ste malo hrabriji i kreativniji možete se poslužiti nadjevom. Kožu rasprostrite preko prozirne folije, na nju položite meso s eventualnim nadjevom i jedanput zamotajte. Čačakalicom probušite rupice kako bi ispuhnuli višak zraka, te još par puta zamotajte i zavežite na rubovima.

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.