Vrijeme pripreme: do 30 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Srednje
Kalorija po osobi: 815
Potrebno vam je
- 700 g pile (crno meso - batak, zabatak)
- 300 g krumpir, bijeli
- 300 g glatko brašno
- 2 kom jaje kokošje
- 3 dl ulje, biljno
- 1 žlica senf
- 1 dl vrhnje tučeno (30% masti ), slatko
- grana padano
- papar
- sol
Priprema
- Krumpir skuhajte u slanoj vodi, ogulite od kore i protisnite.
- Dodajte brašno, jaja i sol kako biste dobili smjesu za njoke.
- Pilećem batku sa zabatkom pažljivo odvojite kožu te odvojite od kosti. Začinite sa soli i paprom.
- Meso umotajte u pileću kožu te zamotajte sa prozirnom folijom i kuhajte na laganoj vatri 20 minuta.
- Meso posušite i naglo prepržite u biljnom ulju kako bi dobili finu hrskavu koricu.
S obzirom da je piletina jedna od najčešćih namirnica koje svakodnevno konzumiramo, nudim vam jednu vrlo zanimljivu varijantu pripreme pilećih bataka sa zabatkom, koje svakako možete zamijeniti i sa pilećim prsima, princip je isti. Pažljivo odvojite pileću kožu sa mesa, meso začinite, a ako ste malo hrabriji i kreativniji možete se poslužiti nadjevom. Kožu rasprostrite preko prozirne folije, na nju položite meso s eventualnim nadjevom i jedanput zamotajte. Čačakalicom probušite rupice kako bi ispuhnuli višak zraka, te još par puta zamotajte i zavežite na rubovima.