Recepti Kruh i pecivo 17. rujna 2024.

I kruh i pizza… I savršen brzinski obrok

Kruh i pecivo
5 MIN
15 MIN
4
JEDNOSTAVNO
pizza od francuskog kruha
Pizza od francuskog kruha
foto: How Sweet Eats/Pinterest
Za samo 30 minuta, bez miješenja tijesta, ova pizza na bazi od francuskog kruha usrećit će i najizbirljivije ljubitelje pizze

Pizza od francuskog kruha kao stvorena je za svakodnevne obroke ili kad ti dođe želja za nečim ukusnim, a nemaš puno vremena za pripremu. Savršena kombinacija hrskave korice i mekanog središta s bogatim umakom i rastopljenim sirom zadovoljiti će i najzahtjevnije ljubitelje pizze.

Koju vrstu kruha odabrati?

Prvi korak u pripremi ove 'pizze' je odabir pravog kruha. Razlika između prosječne i savršene pizze od francuskog kruha je upravo u teksturi kruha. Najbolji izbor je mekan, prozračan francuski baguette s ukusnom, iznimno hrskavom koricom.

kruh | Author: Thinkstock Odaberite mekan, prozračan kruh s finom koricom foto: Thinkstock

Priprema umaka

Savršen umak za ovu pizzu temelji se na jednostavnosti. Kvalitetna konzervirana rajčica uz dodatak soli, češnjaka i maslinova ulja čini idealnu bazu. Rajčici dodaj i prstohvat sušenog origana i ljuskica čilija kako bi se pojačali okusi.

Naravno, možeš koristiti i gotov umak iz trgovine, ali svakako preporučujemo jednostavan umak od rajčice s bosiljkom za najbolji rezultat.

pizza od francuskog kruha | Author: How Sweet Eats/Pinterest Pizza od francuskog kruha foto: How Sweet Eats/Pinterest

Ne gasi ekran dok kuham

Pizza od francuskog kruha
5 MIN
pripreme
15 MIN
kuhanja
4
porcija
JEDNOSTAVNO
Sastojci
  • Kruh 1 kom
  • Maslac 4 žlica
  • Maslinovo ulje 3 žlica
  • Pelati iz konzerve 1 šalica
  • Češnjak 2 režanj
  • Sušeni origano 1 žličica
  • Chili pahuljice 0,50 žličica
  • Sol 0,50 žličica
  • Mozzarella 150 g
  • Svježi bosiljak
Postupak
  1. Započni tako što ćeš uključiti pećnicu na funkciju grilla na cca 200 stupnjeva. Jednu rešetku smjesti na vrh, a drugu na sredinu pećnice. Razreži kruh po dužini na pola, zatim svaku polovicu pritisni rukama da poravnaš površinu. Razreži svaku polovicu ponovno na pola da dobiješ 4 komada kruha.

    Položi ih na pleh za pečenje, premaži maslacem i pokapaj s pola količine maslinova ulja. Grilaj kruh dok ne postane zlatno smeđ, 3-5 minuta. Izvadi kruh iz pećnice i ostavi sa strane. Ugasi gril funkciju te temperaturu pećnice namjesti na 230°C.


  2. U maloj posudi pomiješaj zgnječene pelate iz konzerve, naribani češnjak (1 češanj), origano, ljuskice čilija i prstohvat soli. Mozzarellu raskomadaj rukama na veće komade. Listiće bosiljka stavi sa strane.


  3. Utrljaj drugi, cijeli češanj češnjaka na tostirane polovice kruha. Svaki komad kruha premaži sa 2-4 žlice umaka od rajčice, ovisno o tome koliko voliš umaka. Višak umaka možeš zagrijati i poslužiti sa strane.


  4. Raspodijeli komade mozzarelle po komadima kruha i pokapaj preostalim maslinovim uljem. Peci na srednjoj rešetki pećnice na 230°C dok se sir ne otopi i lagano porumeni, 8-10 minuta. Po želji, na kraju možeš dodatno zapeći gornju koru grill funkcijom, no pazi da kruh ne izgori.


  5. Kad je 'pizz'a gotova, pospi svježe listove bosiljka i pusti da se malo ohladi. Nareži pizzu na komade i posluži.

    Ako ti ostane koji komad, možeš ga čuvati u aluminijskoj foliji u hladnjaku do 2 dana, te ponovno zagrijati u pećnici na 200°C oko 8 minuta.


Nutritivne vrijednosti

ENERGIJA

580 kcal

28 %

MASTI

31,00 g

43 %

KOLESTEROL

0,05 g

0 %

UH

57,00 g

20 %

PROTEINI

19,00 g

38 %

Kako izbjeći gnjecavost? Vrlo lako - tostiraj kruh prije dodavanja umaka i drugih dodataka. Tako se stvara hrskava površina koja sprječava upijanje previše umaka. Osim toga, utrljavanje češnjaka u tostirani kruh dodaje još jedan sloj okusa. Osim mozzarelle, na ovu pizzu možeš dodati i salamu, kobasicu, šunku...

Isprobaj i ove recepte za brzinsku pizzu!

pizza Možda vas zanima... S ovim tijestom za pizzu ne možeš pogriješiti! Recepti pizza iz tave Možda vas zanima... PIZZA IZ TAVE Omiljeno jelo gotovo za samo 30 minuta Recepti pizza Možda vas zanima... Kako podgrijati pizzu da bude kao da je svježe pečena Špajza

 

Komentari 1
Pogledaj sve komentare
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Gastro dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Gastro te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • amando 10:06 18. Rujan 2024.

    Mmm 😋