Recepti Kruh i pecivo 17. rujna 2024.

I kruh i pizza… I savršen brzinski obrok

Kruh i pecivo
5 MIN
15 MIN
4
JEDNOSTAVNO
pizza od francuskog kruha
Pizza od francuskog kruha
foto: How Sweet Eats/Pinterest
Za samo 30 minuta, bez miješenja tijesta, ova pizza na bazi od francuskog kruha usrećit će i najizbirljivije ljubitelje pizze

Pizza od francuskog kruha kao stvorena je za svakodnevne obroke ili kad ti dođe želja za nečim ukusnim, a nemaš puno vremena za pripremu. Savršena kombinacija hrskave korice i mekanog središta s bogatim umakom i rastopljenim sirom zadovoljiti će i najzahtjevnije ljubitelje pizze.

Koju vrstu kruha odabrati?

Prvi korak u pripremi ove 'pizze' je odabir pravog kruha. Razlika između prosječne i savršene pizze od francuskog kruha je upravo u teksturi kruha. Najbolji izbor je mekan, prozračan francuski baguette s ukusnom, iznimno hrskavom koricom.

kruh | Author: Thinkstock Odaberite mekan, prozračan kruh s finom koricom foto: Thinkstock

Priprema umaka

Savršen umak za ovu pizzu temelji se na jednostavnosti. Kvalitetna konzervirana rajčica uz dodatak soli, češnjaka i maslinova ulja čini idealnu bazu. Rajčici dodaj i prstohvat sušenog origana i ljuskica čilija kako bi se pojačali okusi.

Naravno, možeš koristiti i gotov umak iz trgovine, ali svakako preporučujemo jednostavan umak od rajčice s bosiljkom za najbolji rezultat.

pizza od francuskog kruha | Author: How Sweet Eats/Pinterest Pizza od francuskog kruha foto: How Sweet Eats/Pinterest

Ne gasi ekran dok kuham

Pizza od francuskog kruha
5 MIN
pripreme
15 MIN
kuhanja
4
porcija
JEDNOSTAVNO
Sastojci
  • Kruh 1 kom
  • Maslac 4 žlica
  • Maslinovo ulje 3 žlica
  • Pelati iz konzerve 1 šalica
  • Češnjak 2 režanj
  • Sušeni origano 1 žličica
  • Chili pahuljice 0,50 žličica
  • Sol 0,50 žličica
  • Mozzarella 150 g
  • Svježi bosiljak
Postupak
  1. Započni tako što ćeš uključiti pećnicu na funkciju grilla na cca 200 stupnjeva. Jednu rešetku smjesti na vrh, a drugu na sredinu pećnice. Razreži kruh po dužini na pola, zatim svaku polovicu pritisni rukama da poravnaš površinu. Razreži svaku polovicu ponovno na pola da dobiješ 4 komada kruha.

    Položi ih na pleh za pečenje, premaži maslacem i pokapaj s pola količine maslinova ulja. Grilaj kruh dok ne postane zlatno smeđ, 3-5 minuta. Izvadi kruh iz pećnice i ostavi sa strane. Ugasi gril funkciju te temperaturu pećnice namjesti na 230°C.


  2. U maloj posudi pomiješaj zgnječene pelate iz konzerve, naribani češnjak (1 češanj), origano, ljuskice čilija i prstohvat soli. Mozzarellu raskomadaj rukama na veće komade. Listiće bosiljka stavi sa strane.


  3. Utrljaj drugi, cijeli češanj češnjaka na tostirane polovice kruha. Svaki komad kruha premaži sa 2-4 žlice umaka od rajčice, ovisno o tome koliko voliš umaka. Višak umaka možeš zagrijati i poslužiti sa strane.


  4. Raspodijeli komade mozzarelle po komadima kruha i pokapaj preostalim maslinovim uljem. Peci na srednjoj rešetki pećnice na 230°C dok se sir ne otopi i lagano porumeni, 8-10 minuta. Po želji, na kraju možeš dodatno zapeći gornju koru grill funkcijom, no pazi da kruh ne izgori.


  5. Kad je 'pizz'a gotova, pospi svježe listove bosiljka i pusti da se malo ohladi. Nareži pizzu na komade i posluži.

    Ako ti ostane koji komad, možeš ga čuvati u aluminijskoj foliji u hladnjaku do 2 dana, te ponovno zagrijati u pećnici na 200°C oko 8 minuta.


Nutritivne vrijednosti

ENERGIJA

580 kcal

28 %

MASTI

31,00 g

43 %

KOLESTEROL

0,05 g

0 %

UH

57,00 g

20 %

PROTEINI

19,00 g

38 %

Kako izbjeći gnjecavost? Vrlo lako - tostiraj kruh prije dodavanja umaka i drugih dodataka. Tako se stvara hrskava površina koja sprječava upijanje previše umaka. Osim toga, utrljavanje češnjaka u tostirani kruh dodaje još jedan sloj okusa. Osim mozzarelle, na ovu pizzu možeš dodati i salamu, kobasicu, šunku...

Isprobaj i ove recepte za brzinsku pizzu!

pizza Možda vas zanima... Najbolje tijesto za pizzu s kojim ne možeš pogriješiti Recepti Pizza pečena u tavi Možda vas zanima... PIZZA IZ TAVE U omiljenom jelu uživaj za pola sata Recepti pizza Možda vas zanima... Kako podgrijati pizzu da bude kao da je svježe pečena Špajza

 

Komentari 1
Pogledaj sve komentare
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Gastro dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Gastro te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • amando 10:06 18. Rujan 2024.

    Mmm 😋