Za samo 15 minuta gotov je ovaj odličan ljuti namaz od paprika i sira, a mi imamo najbolji recept...
Namazod sira i pimento papričica je jedan od onih recepata koji u Americi izaziva nostalgiju, ali i blagu ovisnost. Dolazi s Juga, gdje se poslužuje uz gotovo sve: krekere, štapiće celera, sendviče, pa čak i prženu piletinu.
Osnovna ideja je jednostavna – krem sir, cheddar i pimiento paprika, ali svatko ima svoju verziju. Ova je malo zaigranija od klasične, ali ostaje ono zbog čega je namaz toliko obožavan.
Tekućina iz staklenke pimiento paprike koristi se za dodatnu sočnost i kremastiju teksturu, a jalapeño daje blagu svježinu bez da pretjera s ljutinom. Uvodiš više okusa, a zadržavaš jednostavnost.
Divno je to (jer uvijek nam se žuri) što je sve skupa gotovo za 15 minuta, bez kuhanja. Samo umiješaš, serviraš i uživaš! Recept za ovaj ljuti namaz od sira je u nastavku...
Ljuti namaz od sira i pimiento papričica
foto: Budget Bytes/Pinterest
Ne gasi ekran dok kuham
Ljuti namaz od paprika i sira
15 MIN
pripreme
0 MIN
kuhanja
6
porcija
JEDNOSTAVNO
Sastojci
Mladi luk
1
kom
Pimento paprika (staklenka)
120
g
Krem sir
225
g
Majoneza
0,25
šalica
Sol
0,75
žličica
Češnjak u prahu
0,25
žličica
Luk u prahu
0,25
žličica
Kajenska papričica
1
prstohvat
Cheddar
225
g
Jalapeño papričica
1
kom
Postupak
Sitno nasjeckaj mladi luk, odvojeno bijeli i zeleni dio. Ocijedi tekućinu iz staklenke pimiento paprike u srednju zdjelu. U tu zdjelu dodaj krem sir, majonezu, sol, češnjak u prahu, luk u prahu i (po želji) kajensku papričicu; promiješaj dok se sve ne sjedini.
Dodaj naribani cheddar, jalapeño, ocijeđene pimiento narezane paprike i bijeli dio mladog luka. Promiješaj da se dobro poveže. Premjesti u posudu za posluživanje. Pospi zelenim dijelom luka i posluži s krekerima.
Ako ti što ostane (a neće puno), spremi ostatak u posudu s poklopcem i čuvaj u hladnjaku do tri dana. Prije posluživanja samo ga izvadi 15-ak minuta ranije da omekša.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Gastro
dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s
Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Gastro te sa
zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.