Recepti Namaz 06. studenoga 2025.

Imamo recept za odličan ljuti namaz od paprika i sira

Namaz
15 MIN
0 MIN
6
JEDNOSTAVNO
namaz od sira i pimiento papričica
Ljuti namaz od sira i pimiento papričica
foto: Budget Bytes/Pinterest
Za samo 15 minuta gotov je ovaj odličan ljuti namaz od paprika i sira, a mi imamo najbolji recept...

Namaz od sira i pimento papričica je jedan od onih recepata koji u Americi izaziva nostalgiju, ali i blagu ovisnost. Dolazi s Juga, gdje se poslužuje uz gotovo sve: krekere, štapiće celera, sendviče, pa čak i prženu piletinu.

Osnovna ideja je jednostavna – krem sir, cheddar i pimiento paprika, ali svatko ima svoju verziju. Ova je malo zaigranija od klasične, ali ostaje ono zbog čega je namaz toliko obožavan.

Liptauer Možda vas zanima... Liptauer - sirni namaz koji obožavamo! Recepti

Svatko ima svoju verziju

Tekućina iz staklenke pimiento paprike koristi se za dodatnu sočnost i kremastiju teksturu, a jalapeño daje blagu svježinu bez da pretjera s ljutinom. Uvodiš više okusa, a zadržavaš jednostavnost.

Divno je to (jer uvijek nam se žuri) što je sve skupa gotovo za 15 minuta, bez kuhanja. Samo umiješaš, serviraš i uživaš! Recept za ovaj ljuti namaz od sira je u nastavku...

namaz od sira i pimiento papričica | Author: Budget Bytes/Pinterest Ljuti namaz od sira i pimiento papričica foto: Budget Bytes/Pinterest

Ne gasi ekran dok kuham

Ljuti namaz od paprika i sira
15 MIN
pripreme
0 MIN
kuhanja
6
porcija
JEDNOSTAVNO
Sastojci
  • Mladi luk 1 kom
  • Pimento paprika (staklenka) 120 g
  • Krem sir 225 g
  • Majoneza 0,25 šalica
  • Sol 0,75 žličica
  • Češnjak u prahu 0,25 žličica
  • Luk u prahu 0,25 žličica
  • Kajenska papričica 1 prstohvat
  • Cheddar 225 g
  • Jalapeño papričica 1 kom
Postupak
  1. Sitno nasjeckaj mladi luk, odvojeno bijeli i zeleni dio. Ocijedi tekućinu iz staklenke pimiento paprike u srednju zdjelu. U tu zdjelu dodaj krem sir, majonezu, sol, češnjak u prahu, luk u prahu i (po želji) kajensku papričicu; promiješaj dok se sve ne sjedini.


  2. Dodaj naribani cheddar, jalapeño, ocijeđene pimiento narezane paprike i bijeli dio mladog luka. Promiješaj da se dobro poveže. Premjesti u posudu za posluživanje. Pospi zelenim dijelom luka i posluži s krekerima.


Ako ti što ostane (a neće puno), spremi ostatak u posudu s poklopcem i čuvaj u hladnjaku do tri dana. Prije posluživanja samo ga izvadi 15-ak minuta ranije da omekša.

Kad smo već kod namaza, uživaj i u ovima!

namaz od maslina i kapara Možda vas zanima... TAPENADA Mediteranski namaz od kapara i maslina Recepti humus od graška Možda vas zanima... Zvijezda zdravog doručka: Kremasti namaz od graška Recepti maslac s kozicama Možda vas zanima... Namaz od maslaca i kozica Recepti Pašteta Možda vas zanima... Fina pašteta od piletine - baršunasti namaz za sve prilike Recepti Namaz od bijelog graha Možda vas zanima... Namaz od bijelog graha još je bolji od humusa! Recepti

Komentari 1
Pogledaj sve komentare
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Gastro dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Gastro te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • amando 09:38 06. Studeni 2025.

    super