gastro postao
Staklenku krem namaza možeš iskoristiti i i za pripremu kremastog pudinga
Puding od čokolade ima bezbroj funkcija; ponekad služi kao doručak, ponekad kao utješna večera, a nekad kao ekspresan odgovor na nekontroliranu želju za slatkim. Ako imaš koju minutu više, pripremi ga od početka - i dodaj Nutellu!
Priprema nije zahtjevna i oduzet će ti 20-ak minuta, a sastojci su dovoljni za četiri serviranja.
Dobra je vijest što ovaj puding možeš napraviti do dva dana ranije i čuvati u hladnjaku. Najbitnije je da površinu prekriješ plastičnom folijom kako bi izbjegla stvaranje neprivlačne opne.
Sastojci:
- 100 g tamne čokolade
- 30 g kukuruznog škroba
- 50 g šećera
- 25 g kakaa u prahu
- 1 žličica soli
- 700 ml mlijeka
- 300 g Nutelle
Dodatno:
- 70 g lješnjaka
- 2 žlice maslaca
Priprema:
- Sitno nasjeckaj tamnu čokoladu.
- Pomiješaj šećer, kukuruzni škrob, kakao i solu posudi. Stavi na laganu vatru pa polako dodaj mlijeko, uz stalno miješanje kako se ne bi stvorile grudice.
- Nastavi energično miješati i kuhaj dok se puding ne zgusne i ne pojave se mjehurići, što će trajati 10-ak minuta.
- Makni s vatre pa umiješaj čokoladu. Kad se čokolada rastopi, dodaj Nutellu i sjedini.
- Puding prebaci u posudice pa ga obloži plastičnom folijom kako se ne bi stvorila korica.
- Lješnjake grubo nasjeckaj pa ih stavi na laganu vatru s dvije žlice maslaca. Miješaj i pričekaj da maslac lagano posmeđi. Makni s vatre i pričekaj da se malo ohladi. Pročitaj više o smeđem maslacu.
Puding možeš poslužiti još topao, uz lješnjake i malo soli. Također ga možeš staviti u hladnjak na dva sata, koliko je potrebno da se dobro ohladi. U slast!
VOLIŠ KREM NAMAZE? Isprobaj sljedeće recepte: