Ako dobar dio kupljenih ili ubranih jagoda nisi pojela i opasno su zrele, iskoristi ih na neki od sljedeća četiri načina...
Umjesto da ih baciš ili da budeš ljuta što ih nisi pojela na vrijeme, budi sretna jer ovo slasno bobičasto voće možeš iskoristiti na mnogo načina. Sve dok ih kuhaš, pirjaš ili blendaš tekstura jagoda nije važna, a sve na što trebaš obratiti pozornost je okus. Stoga, započni s pripremom.
Smoothie ili milkshake od jagode
Bilo koji recept za piće u blenderu savršen je i za korištenje prezrelih jagoda. Bez obzira voliš li više milkshake ili smoothie, oba su savršena i u oba sve što trebaš napraviti jest samo dodati oprane jagode, bez sjeckanja. Stoga, nemoj birati već pripremi oba i uživaj!
Džem ili pekmez od jagoda
Odlična stvar s džemom ili pekmezom od jagoda jest činjenica da on može stajati duže vrijeme, a koristiti ga možeš u kolačima, muffinima, s palačinkama ili ga čak možeš i jesti samoga. Nemoj štedjeti na količini namirnica jer sigurni smo da će se on pojesti čim bude kuhan i spreman za konzumaciju.
Osvježavajuća pića s jagodama
Osim slasnih limunada, zrele jagode možeš iskoristiti i za pripremu koktela te raznih drugih vrsta pića. Izaberi svoje omiljeno ili pripremi sve, ovisno o tome koliko jagoda imaš. Savršeni su kao popodnevno osvježenje ili vikend zabavu, a njima iznenadi i svoje prijatelje! Živjeli!
Zamrznuti deserti
Zrele jagode možda su i bolje u zamrznutim desertima, nego svježe. Osim što ih možeš izblendati i pripremiti s grčkim jogurtom te tako dobiti domaći voćni jogurt koji možeš jesti sam po sebi ili s granolama, zrele jagode možeš iskoristiti i za pripremu sladoleda ili nice creama od jagoda.