Recepti 11. lipnja 2020.

Isprobaj četiri sezonska napitka s limunom

foto: Shutterstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Iskoristi sezonsko voće za pripremu četiri odlične verzije limunade!

Obožavamo klasičnu limunadu sa svježe cijeđenim limunovim sokom, vodom i malo meda, ali nemamo ništa protiv sezonskih varijacija. Dapače, vesele nas boje šumskog voća, šarene slamčice i začinsko bilje poput bosiljka i mente. 

Prednost je to što priprema različitih verzija limunade zaista ne oduzima mnogo vremena; najčešće je riječ o tek nekoliko minuta – i nekoliko sastojaka.

 

Možda vas zanima... Dalgona kava inspiracija je za ovih pet napitaka... Recepti

 

Čeka nas sunčani vikend pa ga svakako iskoristi za pripremu instagramične limunade s borovnicama. Podjednako dobra alternativa je i crvenkasti napitak od jagoda uz koji savršeno pristaje svježi bosiljak.

 

Možda vas zanima... Osvježavajuća limunada s borovnicama Recepti Možda vas zanima... Isprobaj osvježavajuću limunadu s jagodama Recepti

 

Stiže i sezona bresaka pa bi bila prava šteta ne isprobati recept za ovaj osvježavajući napitak. Trebat će ti 15-ak minuta vremena i dvije zrele voćke te lijepi vrč za serviranje. 

 

Možda vas zanima... Izvanredna sezonska limunada s breskvama Recepti

 

Ako nemaš predrasude prema svježim krastavcima u napitcima, ovaj je recept pravi izbor za tebe. Nekoliko sekundi blendanja dijeli te od zelenog napitka koji regenerira tijelo i izgleda poput koktela.

 

Možda vas zanima... Ultimativno osvježenje: Limunada s krastavcem i bosiljkom Recepti

 

U slast!

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.