Recepti 03. listopada 2014.

Jakobove kapice u umaku velouté

gastro postao gastro.24sata.hr
Cijenjena morska poslastica u sočnom umaku

Vrijeme pripreme: do 90 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Srednje

Kalorija po osobi: 279

Potrebno vam je

  • 18 kom jakopska kapica
  • 1.50 žlica ulje maslinovo
  • 0.50 žlica maslac, slani
  • sol
  • 200 g kukuruz u slanoj vodi
  • 100 g panceta
  • 2 šalica rukola
  • svježe mljeveni papar

Priprema

  1. Školjke operite pa ih stavite na paru da se otvore. Izdvadite meso.
  2. Zagrijte ulje u tavi i dodajte maslac. Kad se otopi, prepržite meso iz jakobovih kapica. Posolite i ostavite sa strane.
  3. Nakon toga napravite umak. Prepržite zrna kukurza s lukom na maslacu. Ulijte vodu pa kuhajte sat vremena. Procijedite, začinite i ohladite. Prepržite pancetu. Rikulu polijte maslinovim ulje i začinite.
  4. Pomiješajte sve sastojke i poslužite.

Izvor Skuhatćute

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.