gastro postao
Cijenjena morska poslastica u sočnom umaku
Vrijeme pripreme: do 90 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Srednje
Kalorija po osobi: 279
Potrebno vam je
- 18 kom jakopska kapica
- 1.50 žlica ulje maslinovo
- 0.50 žlica maslac, slani
- sol
- 200 g kukuruz u slanoj vodi
- 100 g panceta
- 2 šalica rukola
- svježe mljeveni papar
Priprema
- Školjke operite pa ih stavite na paru da se otvore. Izdvadite meso.
- Zagrijte ulje u tavi i dodajte maslac. Kad se otopi, prepržite meso iz jakobovih kapica. Posolite i ostavite sa strane.
- Nakon toga napravite umak. Prepržite zrna kukurza s lukom na maslacu. Ulijte vodu pa kuhajte sat vremena. Procijedite, začinite i ohladite. Prepržite pancetu. Rikulu polijte maslinovim ulje i začinite.
- Pomiješajte sve sastojke i poslužite.
Izvor Skuhatćute