gastro postao
Vrijeme pripreme: više od 180 min
Broj porcija: 3
Težina pripreme: Srednje
Kalorija po osobi: 226
Potrebno vam je
- 1 žlica ulje maslinovo
- 6 kom janjetina, kotlet
- 3 kom rajčica, crvena
- 2 vezica celer stabljika
- 1 kom luk ,crveni
- 3 list lovorov list
- 2 grančica ružmarin
- 500 ml pileći temeljac
- 185 ml vino bijelo
- 100 g ječam
- 2 žlica peršin, list
- sol
- papar
Priprema
- Zagrijte ulje u velikoj tavi na umjerenoj temperaturi. Pržite kotlete pet minuta, dok ne dobiju boju. Stavite ih u lim za pečenje. Dodajte rajčice, celer, luk, lovorov list i ružmarin te vino i temeljac. Sve dobro začinite, prekrijte aluminijskom folijom i pecite na 150°c dva i pol sata.
- Maknite foliju pa pecite još 30 minuta. Izvadite meso i povrće, a tekućinu iz lima za pečenje stavite u hladnjak. Neka tamo odstoji četiri sata. Nakon toga će se masnoća skupiti na površini pa je odstranite.
- Stavite umak u lonac i pustite da zavre, a potom smanjite temperaturu. Dodajte mješavinu s janjetinom i ječam. Kuhajte 20 minuta. Pospite peršinom i poslužite.