Recepti 07. listopada 2014.

Janjetina u vinu s ječmom

gastro postao gastro.24sata.hr

Vrijeme pripreme: više od 180 min

Broj porcija: 3

Težina pripreme: Srednje

Kalorija po osobi: 226

Potrebno vam je

  • 1 žlica ulje maslinovo
  • 6 kom janjetina, kotlet
  • 3 kom rajčica, crvena
  • 2 vezica celer stabljika
  • 1 kom luk ,crveni
  • 3 list lovorov list
  • 2 grančica ružmarin
  • 500 ml pileći temeljac
  • 185 ml vino bijelo
  • 100 g ječam
  • 2 žlica peršin, list
  • sol
  • papar

Priprema

  1. Zagrijte ulje u velikoj tavi na umjerenoj temperaturi. Pržite kotlete pet minuta, dok ne dobiju boju. Stavite ih u lim za pečenje. Dodajte rajčice, celer, luk, lovorov list i ružmarin te vino i temeljac. Sve dobro začinite, prekrijte aluminijskom folijom i pecite na 150°c dva i pol sata.
  2. Maknite foliju pa pecite još 30 minuta. Izvadite meso i povrće, a tekućinu iz lima za pečenje stavite u hladnjak. Neka tamo odstoji četiri sata. Nakon toga će se masnoća skupiti na površini pa je odstranite.
  3. Stavite umak u lonac i pustite da zavre, a potom smanjite temperaturu. Dodajte mješavinu s janjetinom i ječam. Kuhajte 20 minuta. Pospite peršinom i poslužite.
Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.