Recepti 13. listopada 2014.

Juha od brokule s krutonima i kozjim sirom 1. ..

gastro postao gastro.24sata.hr
Fantastična kremasta juha koju možete poslužiti kao predjelo ili glavno jelo

Vrijeme pripreme: do 45 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 363

Potrebno vam je

  • 2 kriška kruh pšenični, bijeli
  • 1 žlica ulje maslinovo
  • 900 g brokula (vrhovi s cvijetom)
  • 50 g maslac, slani
  • 1 kom luk ,crveni
  • muškatni oraščić
  • 1 l povrtni temeljac
  • 600 ml mlijeko kravlje, punomasno
  • 100 g kozji sir
  • sol

Priprema

  1. Zagrijte pećnicu na 200°c.
  2. Kruh (tanke kriške bez kore) narežite na kockice, stavite u zdjelu, dodajte ulje i sol, dobro promiješajte pa stavite u lim za pečenje. Pecite 10-12 min.
  3. Odvojite cvjetove i narežite stabljike brokule.
  4. U loncu otopite maslac, dodajte narezan luk, stabljike i muškatni oraščić. Pirjajte 5 min.
  5. Dodajte cvjetove i temeljac pa mlijeko. Poklopite i kuhajte 8 min povremeno miješajući.
  6. Izvadite nekoliko cvjetova, a ostalo izmiksajte štapnim mikserom.
  7. Vratite cvjetove u juhu, a pri posluživanju dodajte krutone i komadiće sira.

Izvor Skuhatćute

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.