Recepti 13. listopada 2014.

Juha od cvjetače i tikvica sa zobi

Juha od cvjetače i tikvica sa zobi
gastro postao gastro.24sata.hr
Zob je vrlo zdrava žitarica, a u juhama daje zanimljiv okus i hrskavija je nego riža

Vrijeme pripreme: do 15 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 255

Potrebno vam je

  • 1 kom cvjetača (samo cvijet)
  • 2 kom tikvice, zelene
  • 2 kom mrkva, crvena
  • 1 kom luk ,crveni
  • 1 kom krumpir, zreli
  • 1 kom češnjak
  • 150 g zob, u zrnu
  • sol
  • 2 žlica ulje maslinovo
  • 1 kom peperoncin

Priprema

  1. Pripremite zob tako da je isperete u nekoliko voda dok ne uklonite pjenušavi i brašnasti dio. Kuhajte je u hladnoj vodi koju ste posolili s malo krupne soli.
  2. Kada je omekšala (pazite da je ne prekuhate), procijedite jei pomiješajte s malo maslinova ulja.
  3. Ogulite luk i nasjeckajte ga na sitne komade. Pržite ga kratko u tavici s mlakim maslinovim uljem.
  4. Dodajte ostalo povrće također narezano na kockice. Promiješajte da ga prožme aroma luka te još kratko dinstajte. Posolite, dodajte trećinu peperoncina i zalijte vodom. Smanjite vatru i pustite da kuha poklopljeno.
  5. Povrće izmiksajte štapnim mikserom.

Zob je vrlo zdrava žitarica, a u juhama daje zanimljiv okus i hrskavija je nego riža

Izvor "Tako me mama učila", Marina Gaši

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.