gastro postao
U Istri se meso boškarina priprema tek nakon što se počeo kontrolirano uzgajati, a nekad se smatrao radnim govedom
Vrijeme pripreme: do 120 min
Broj porcija: 6
Težina pripreme: Srednje
Kalorija po osobi: 990
Potrebno vam je
- 2000 g rep boškarina
- 1000 g povrće za juhu
- sol
- papar
- 1.50 žlica ulje maslinovo
- 1.50 dl crno vino
- vlasac ( listovi)
- 100 g grašak zeleni, u zrnu
Priprema
- Pripremite povrće za juhu (mrkvu, celer, luk, poriluk) – nasjeckate ga na sitne komadiće tako da brže pusti aromu.
- Na tavici na malo maslinova ulja kratko prodinstajte povrće, dok ne uvene.
- Rep boškarina odličan je izbor za juhu. Narežite ga na veće komade i dodajte povrću koje ste pirjali na tavi. Promiješajte te protresite tavu kako bi povrće pokrilo meso. Podlijete crnim teran vinom i sa 2 litre vode tako da posve prekrije meso.
- Pustite da kuha sve dok meso ne omekša.
- Procijedite juhu i očistite meso na komade veličine zalogaja koje možete vratiti u juhu.
- Grašak kratko blanširajte u posoljenoj vodi. Procijedite te prije serviranja juhe dodajte u količini jedne žlice po tanjuru
Izvor Tomislav Gretić