Recepti 23796 prikaza 26. siječnja 2018.

Zbogom palačinke: Kaiserschmarrn, carski drobljenac

Thinkstock
Prema legendi, ovaj recept je nastao sasvim slučajno - dvorskom kuharu nisu uspjele palačinke pa ih je izlomio, dodao grožđice, zašećerio - i dobio sasvim novi desert.

Vrijeme pripreme: do 30 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 631

 

 | Author: Thinkstock Thinkstock

 

Potrebno vam je

  • 100 g grožđica
  • 5 žlica tamnog ruma
  • 6 žumanjaka
  • 1 vanilin šećer
  • 1 žlica šećera
  • 1 prstohvat soli
  • 250 g pšeničnog brašna
  • 500 ml mlijeka
  • 50 g maslaca
  • 6 bjelanjaka
  • 4 male žlice šećera u prahu
  • pekmez od bobičastog voća

 

Priprema

  1. Grožđice namočite u rumu barem pola sata (ako želite jelo bez alkohola, možete ih namočiti i u vodi).
  2. Žumanjak, vanilin šećer, sol i šećer pjenasto istucite, postepeno dodajte brašno i mlijeko.
  3. Dodajte rastopljeni maslac, istucite snijeg od bjelanjka i oprezno umiješajte u prethodno napravljenu smjesu, na kraju dodajte grožđice.
  4. U tavi rastopite malo maslaca i stavite smjesu debljine cca 1 cm. Kada dobije zlatnosmeđu boju okrenite pa opet zapecite te raskomadajte u jastučiće.
  5. Servirajte na tanjur s pekmezom od bobičastog voća i pospite šećerom u prahu.

Dobar tek!

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.