Recepti 28. kolovoza 2016.

Keksi s đumbirom i cimetom

Keksi s đumbirom i cimetom
gastro postao gastro.24sata.hr
Zadnje dane ljeta uljepšajte ovim ukusnim keksima

Vrijeme pripreme: do 120 min

Broj porcija: 6

Težina pripreme: Srednje

Kalorija po osobi: 591

Potrebno vam je

  • 350 g pšenično brašno, bijelo
  • 160 g šećer, kristal
  • 150 g med, vrcani
  • 150 g maslac, neslani
  • 1 kom jaje kokošje
  • 2 mala žlica đumbir u prahu
  • 2 mala žlica mljeveni cimet
  • 1 mala žlica soda bikarbona
  • 0.50 mala žlica klinčići u prahu
  • 0.25 mala žlica muškatni oraščić
  • sol

Priprema

  1. U dublju posudu stavi prosijano brašno, šećer, začine i sodu bikarbonu i na kraju hladni maslac izrezan na kockice.
  2. Zatim dodaj med i sve dobro izmiješaj, možeš mikserom na srednjoj brzini ili rukama. Miješaj dok ne dobiješ masu koja se mrvi. Na kraju dodaj jaje (Linija Mercator) i miješaj dok ne dobiješ jednoličnu masu koju možeš oblikovati.
  3. Smjesu zamotaj u foliju i stavi u hladnjak na najmanje sat vremena.
  4. Nakon sat vremena, smjesu, na dobro pobrašnjenoj drvenoj podlozi, razvaljaj na 4/5 mm debljine i oblikuj željenim kalupima. Kolačiće polaži na posudu za pečenje obloženu papirom za pečenje (ne preblizu da se ne spoje).
  5. Peci ih 10 do 12 minuta na 180 stupnjeva u prethodno zagrijanoj pećnici, odnosno dok ne dobiju zlatnu boju.

Izvor Zdrava Krava

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.