Recepti 04. studenoga 2022.

Keksi s maslacem od kikirikija za koje ti ne treba pećnica

Keksi od zobenih pahuljica i Nutelle foto: Shutterstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Samo dva koraka pripreme i samo 6 sastojaka, uz korištenje jedne zdjele i bez pećnice. Pa dobro, može li bolje i može li jednostavnije? Sigurno može, ali uzimamo i ovo!

Znaš što, ako tražiš jednostavan recept za brze keksiće za koje ne treba paliti pećnicu - na pravom si mjestu. I ne moraš se zamarati time trebaš li pripremiti nešto kompliciranije i složenije. Nekad jednostavno ne ide i nekad jednostavno trebaš nešto ovakvo. Sjajni kao brz i sladak doručak ili popodnevni desert, ovi keksi s maslacem od kikirikija zahvalan su obrok. Zasitni su, pristupačni, a da su jednostavni to smo već objasnili. 

Ako želiš, u njih možeš dodati komadiće čokolade ili kakao praha i eksperimentirati s ostalim namirnicama. Dobro će doći i grožđice, brusnice, pa čak i kokos. Isprobaj ih prvi put samo ovako, pa ćeš zaključiti što bi ti najbolje odgovaralo. Za one željne nečeg slatkog i ovaj klasični i najjednostavniji recept bit će sasvim dovoljan!

 | Author: Shutterstock foto: Shutterstock

Sastojci:

  • 300 g šećera
  • 50 g maslaca
  • 60 ml mlijeka
  • 200 g kremastog maslaca od kikirikija
  • 1 žličica ekstrakta vanilije
  • 140 g zobenih pahuljica

Priprema:

  1. Lim za pečenje obloži papirom za pečenje. Zagrij šećer, maslac i mlijeko u velikoj posudi na umjerenoj vatri dok se maslac ne otopi. Pusti da zavrije, povremeno miješajući. Kuhaj jednu minutu. Makni s vatre.
  2. Umuti u smjesu otopljenog maslaca i šećera maslac od kikirikija i vaniliju te miješaj dok ne dobiješ glatku smjesu. Umiješaj zobene pahuljice sve dok smjesa ne bude ravnomjerna. Uz pomoć žlice napravi oblike po želji, poslaži ih na lim za pečenje i pričekaj da se smjesa ohladi i stvrdne. 

 

Možda vas zanima... A kako ti ovo zvuči? Ekleri punjeni Nutellom! Recepti Možda vas zanima... Evo gdje se najčešće griješi u pripremi keksa... Špajza Možda vas zanima... Neodoljivi čokoladni kolačići s otiskom prsta Špajza
Komentari 1
Pogledaj sve komentare
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Gastro dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Gastro te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • amando 11:04 04. Studeni 2022.

    super keksi