Znaš što, ako tražiš jednostavan recept za brze keksiće za koje ne treba paliti pećnicu - na pravom si mjestu. I ne moraš se zamarati time trebaš li pripremiti nešto kompliciranije i složenije. Nekad jednostavno ne ide i nekad jednostavno trebaš nešto ovakvo. Sjajni kao brz i sladak doručak ili popodnevni desert, ovi keksi s maslacem od kikirikija zahvalan su obrok. Zasitni su, pristupačni, a da su jednostavni to smo već objasnili.
Ako želiš, u njih možeš dodati komadiće čokolade ili kakao praha i eksperimentirati s ostalim namirnicama. Dobro će doći i grožđice, brusnice, pa čak i kokos. Isprobaj ih prvi put samo ovako, pa ćeš zaključiti što bi ti najbolje odgovaralo. Za one željne nečeg slatkog i ovaj klasični i najjednostavniji recept bit će sasvim dovoljan!
Sastojci:
- 300 g šećera
- 50 g maslaca
- 60 ml mlijeka
- 200 g kremastog maslaca od kikirikija
- 1 žličica ekstrakta vanilije
- 140 g zobenih pahuljica
Priprema:
- Lim za pečenje obloži papirom za pečenje. Zagrij šećer, maslac i mlijeko u velikoj posudi na umjerenoj vatri dok se maslac ne otopi. Pusti da zavrije, povremeno miješajući. Kuhaj jednu minutu. Makni s vatre.
- Umuti u smjesu otopljenog maslaca i šećera maslac od kikirikija i vaniliju te miješaj dok ne dobiješ glatku smjesu. Umiješaj zobene pahuljice sve dok smjesa ne bude ravnomjerna. Uz pomoć žlice napravi oblike po želji, poslaži ih na lim za pečenje i pričekaj da se smjesa ohladi i stvrdne.