gastro postao
Ovaj recept s keljom i karameliziranim lukom svidjet će se i onom članu obitelji koji je žustro buni protiv povrća
Iako će ti za pripremu ovog jela ili priloga trebati pedesetak minuta do sat vremena - isplatit će ti se. Ako si i ti jedna od osoba koja na svoj tanjur nikako da stavi porciju kelja, koji je prepun minerala i vitamina i jedna je najzdravijih i najboljih namirnica na svijetu, ovaj recept svakako će to promijeniti.
Vibrantna zelena boja te okus i miris karameliziranog luka potaknut će te da ovaj recept radiš kao prilog piletini, ribi i ostalim jelima i u kratkom ćeš vremenu promijeniti svoje navike konzumiranja ove zdrave namirnice.
Kelj s karameliziranim lukom
Sastojci:
- 1 žlica maslaca ili ulja
- 1 srednje veliki luk narezan na tanke listiće ili kolute
- 1/2 svježeg kelja
- prstohvat soli
Priprema:
- U velikoj tavi rastopi maslac ili zagrij ulje na srednje jakoj vatri. Dodaj luk i kuhaj na laganoj srednje jakoj vatri, povremeno miješajući, dok ne omekša i karamelizira se, oko 45-60 minuta.
- Dodaj prstohvat soli, 2 žlice vode i kelj. Poklopi i kuhaj oko 5 minuta.
- Dobro promiješaj i posluži.