Recepti 28. prosinca 2022.

Okrijepi se uz kelj s karameliziranim lukom

foto: Guliver/Shutterstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Ovaj recept s keljom i karameliziranim lukom svidjet će se i onom članu obitelji koji je žustro buni protiv povrća

Iako će ti za pripremu ovog jela ili priloga trebati pedesetak minuta do sat vremena - isplatit će ti se. Ako si i ti jedna od osoba koja na svoj tanjur nikako da stavi porciju kelja, koji je prepun minerala i vitamina i jedna je najzdravijih i najboljih namirnica na svijetu, ovaj recept svakako će to promijeniti.

Vibrantna zelena boja te okus i miris karameliziranog luka potaknut će te da ovaj recept radiš kao prilog piletini, ribi i ostalim jelima i u kratkom ćeš vremenu promijeniti svoje navike konzumiranja ove zdrave namirnice.

 | Author: Emica Elvedji/PIXSELL Kelj, povrće s tisuću lica foto: Emica Elvedji/PIXSELL

Kelj s karameliziranim lukom

Sastojci:

  • 1 žlica maslaca ili ulja
  • 1 srednje veliki luk narezan na tanke listiće ili kolute
  • 1/2 svježeg kelja
  • prstohvat soli

Priprema:

  1. U velikoj tavi rastopi maslac ili zagrij ulje na srednje jakoj vatri. Dodaj luk i kuhaj na laganoj srednje jakoj vatri, povremeno miješajući, dok ne omekša i karamelizira se, oko 45-60 minuta.
  2. Dodaj prstohvat soli, 2 žlice vode i kelj. Poklopi i kuhaj oko 5 minuta.
  3. Dobro promiješaj i posluži. 

 

Možda vas zanima... Brzo i zdravo: kelj s češnjakom i limunom Recepti Možda vas zanima... Uz ove recepte zavoljet ćeš omraženi kelj Špajza

 

Komentari 1
Pogledaj sve komentare
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Gastro dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Gastro te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • amando 11:28 29. Prosinac 2022.

    super obozavam kelj