Recepti 09. siječnja 2020.

Kelj s karameliziranim lukom za dnevnu dozu vitamina

Guliver/Shutterstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Ovaj recept s keljom i karameliziranim lukom svidjet će se i onom članu obitelji koji je žustro buni protiv povrća.

Iako će ti za pripremu ovog jela ili priloga trebati pedesetak minuta do sat vremena - isplatit će ti se. Ako si i ti jedna od osoba koja na svoj tanjur nikako da stavi porciju kelja, koji je prepun minerala i vitamina i jedna je najzdravijih i najboljih namirnica na svijetu, ovaj recept svakako će to promijeniti.

Vibrantna zelena boja te okus i miris karameliziranog luka potaknut će te da ovaj recept radiš kao prilog piletini, ribi i ostalim jelima i u kratkom ćeš vremenu promijeniti svoje navike konzumiranja ove zdrave namirnice.

 

Možda vas zanima... Slasna kombinacija njoka, kelja i dvije vrste sira Recepti

 

Sastojci:

  • 1 žlica maslaca ili ulja
  • 1 srednje veliki luk narezan na tanke listiće ili kolute
  • 1/2 svježeg kelja
  • prstohvat soli

Priprema:

  1. U velikoj tavi rastopi maslac ili zagrij ulje na srednje jakoj vatri. Dodaj luk i kuhaj na laganoj srednje jakoj vatri, povremeno miješajući, dok ne omekša i karamelizira se, oko 45-60 minuta.
  2. Dodaj prstohvat soli, 2 žlice vode i kelj. Poklopi i kuhaj oko 5 minuta.
  3. Dobro promiješaj i posluži. Dobar tek!
Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.