Recepti 30. kolovoza 2023.

Kineska povrtna juha gotova za samo 15 minuta

Povrtna juha s kineskim rezancima
Povrtna juha s kineskim rezancima foto: Getty Images/Unsplash
gastro postao gastro.24sata.hr
Slavna britanska kuharica Mary Berry ima odličan recept za okrepljujuću juhu s kineskim rezancima i povrćem koja može biti odličan lagan ručak ili još bolji početak obroka od više sljedova. A gotova je za samo 15 minuta!

Ove kiše kao da vape za finom juhicom koja krijepi i grije. Još kad je lagana i ovako fina sigurno joj nećeš moći odoljeti.

Donosimo recept slavne britanske kuharice Mary Berry za povrtnu juhu s daškom Azije, no nitko ti ne brani da umjesto povrtnog iskoristiš mesni temeljac (pileći ili goveđi), a možeš u juhu dodati i kuhano ili jaje na oko. Također, možeš dodati primjerice dimljeni tofu za hranjiviju vegansku verziju.

 

Krem juha od graška Možda vas zanima... Mary Berry ima najbolji recept za juhu od graška Recepti

 

"Ova juha jako je lagana i zdrava te je idealna za lagani ručak ili kao početak obroka od više sljedova", govori Mary Berry o svojoj juhi koja je sjajna osnova za tvoje kreacije, samo pusti mašti na volju! Da ne spominjemo da je juha gotova za 15 minuta…

 | Author: PA/PIXSELL Mary Berry - kraljica britanske kuhinje foto: PA/PIXSELL

Povrtna juha s kineskim rezancima

(za 6 osoba)

Sastojci:

  • 1,8 l kvalitetnog povrtnog temeljca
  • 5 cm svježeg đumbira, oguljenog i naribanog
  • 1 crvena chili papričica, sjemenke uklonjene, sitno nasjeckana
  • 6 komada mladog luka, nasjeckanog
  • 1 i ½ žličice kineske mješavina 5 začina (five spice)
  • 1 žlica svijetlog muscovado šećera
  • 1 žlica sweet chili umaka
  • 1 žlica soja sosa
  • 150 g shiitake gljiva, narezanih
  • 50 g kineskih rezanaca za juhu s jajima
  • 1 pak choi, narezan na deblje trakice
  • sok od ½ limete
  • mali svežanj korijandera

 

shakshuka Možda vas zanima... Najbolji recept za shakshuku koji smo ikada probali! Recepti

 

Postupak:

  1. Ulij temeljac u veliku posudu i pusti da zavrije.
  2. Dodaj đumbir, chili, mladi luk, kinesku mješavinu začina, šećer, sweet chili umak i soja sos i smanji vatru te puti da ključa oko 5 minuta.
  3. Dodaj gljive i tjesteninu te pusti da vrije još 3-4 minute, dok se rezanci ne skuhaju. Umiješaj pak choi i sok od limete, kušaj te dodaj soli i drugih začina prema ukusu. Pusti da vrije još 2 minute.
  4. Posluži u zdjelicama, posuto sjeckanim korijanderom.

Savjet više:

  • Ova juha može se pripremiti dan unaprijed, zagrijati do vrenja i dodati pah choi i tjesteninu.
  • Ova juha nije pogodna za zamrzavanje.
  • Ako ti je nedostupan ili ga ne voliš, svježi korijander možeš zamijeniti listićima svježeg peršina.
  • Pak choi možeš zamjieniti špinatom ili blitvom.

Ovo nije recept za navedenu kinesku povrtnu juhu, no pravi je gušt gledati Mary Berry kako kuha...

Isprobaj i ove recepte slavne Mary Berry...

 

Pečeni krumpir Možda vas zanima... Slasni pečeni krumpiri po receptu Mary Berry Recepti Mary Berry Možda vas zanima... Zašto biskvit puca tijekom pečenja? Pitaj Mary Berry! Špajza Čokoladni nabujak Možda vas zanima... Nabujak od čokolade po receptu Mary Berry Recepti

 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.