Recepti 03. listopada 2014.

Klasični rižot

gastro postao gastro.24sata.hr
Uživajte u jednostavnom kremastom jelu

Vrijeme pripreme: do 30 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 124

Potrebno vam je

  • 50 g maslac, slani
  • 60 g luk ,crveni
  • 150 ml vino bijelo
  • 1 l goveđi temeljac
  • parmezan
  • 1 mala žlica šafran

Priprema

  1. Rastopite 20 g maslaca pa na njemu, miješajući, popržite luk narezan na kockice.
  2. Na umjerenoj vatri dodajte rižu i miješajte da se ne zalijepi za dno, dok ne postane staklasta, ali ne smije promijeniti boju.
  3. Ulijte vino i miješajte na umjerenoj vatri dok ga riža ne upije. miješajući, postupno dodajte 1-1,2 litre vruće mesne juhe u kojoj izmiješajte žličicu šafrana.
  4. Kuhajte 12-15 minuta miješajući. Posolite, umiješajte 30 g maslaca i naribani parmezan.

Izvor Skuhatćute

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.