gastro postao
Uživajte u jednostavnom kremastom jelu
Vrijeme pripreme: do 30 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 124
Potrebno vam je
- 50 g maslac, slani
- 60 g luk ,crveni
- 150 ml vino bijelo
- 1 l goveđi temeljac
- parmezan
- 1 mala žlica šafran
Priprema
- Rastopite 20 g maslaca pa na njemu, miješajući, popržite luk narezan na kockice.
- Na umjerenoj vatri dodajte rižu i miješajte da se ne zalijepi za dno, dok ne postane staklasta, ali ne smije promijeniti boju.
- Ulijte vino i miješajte na umjerenoj vatri dok ga riža ne upije. miješajući, postupno dodajte 1-1,2 litre vruće mesne juhe u kojoj izmiješajte žličicu šafrana.
- Kuhajte 12-15 minuta miješajući. Posolite, umiješajte 30 g maslaca i naribani parmezan.
Izvor Skuhatćute