Divno kremasta i puna okusa - kremasta krumpir salata oduševit će tvoje goste
Ovu divno kremastu krumpir salatu često pripremam uz roštilj, ali i meso pečeno u pećnici. Sočna je, puna ukusa i bogata. I priznat ću vam, meni paše i sama, kao samostalan obrok. A mogu joj se dodati i kuhana jaja i/ili neka fina šunkica i bit će još bogatija!
Kad nema mladog krumpira pravim ju i od onog 'običnog', a ako se dobro izriba kora i s nje uklone sva oštećenja, ne treba se ni guliti. Dobar tek!
Ne gasi ekran dok kuham
Kremasta krumpir salata
15 MIN
pripreme
30 MIN
kuhanja
6
porcija
SREDNJE
Sastojci
Mladi krumpir
1
kg
Jabučni ocat
1
žlica
Kiselo vrhnje
0,50
šalica
Majoneza
0,25
šalica
Senf
1
žlica
Luk
1
kom
Celer - stabljika
3
kom
Kiseli krastavci
5
kom
Listići svježeg peršina
Kopar
Vlasac
Sol
Crni papar
Povrtni temeljac
1
šalica
Postupak
Skuhaj mlade krumpire s korom u puno posoljene vode. Moraš ih moći lako probosti vilicom, ali ne smiju se raspadati.
Dok se krumpiri kuhaju, luk nasjeckaj na tanke polumjesece i stavi u hladnu vodu na 10 minuta, potom isperi. Ovim ćeš postupkom malo ublažiti agresivnost sirovog luka.
Ocijedi vodu, oguli krumpire i nareži ih na kolutove dok su još vrući.
Prelij oguljene i narezane krumpire vrelim temeljcem i pusti poklopljeno, da krumpiri upiju temeljac.
Dodaj malo soli i ocat.
U zdjelici napravi dresing - pomiješaj majonezu, kiselo vrhnje i senf.
Krumpirima dodaj dresing, luk, nasjeckane stabljike celera, kisele krastavce i nasjeckano svježe začinsko bilje. Lagano sve izmiješaj, pazi da ne zgnječiš krumpire.
Posoli i popapri prema ukusu. Ohladi barem 30 minuta u hladnjaku prije posluživanja.
Isprobaj i ove divne salate koje također super idu uz roštilj, ali i druga jela!