Recepti 21. siječnja 2015.

Lazanje od palente

Lazanje od palente
Stockfood
gastro postao gastro.24sata.hr
Umjesto s tjesteninom, lazanje napravite s palentom

Vrijeme pripreme: do 60 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 1267

Potrebno vam je

  • 8 šalica pileći temeljac
  • 2 šalica kukuruzno brašno ili krupica
  • 500 g mljevena junetina
  • 2 šalica pelati
  • 120 g mozzarella
  • 1 kom luk ,crveni
  • 1 kom mrkva, crvena
  • 1 kom celer, korijen
  • 120 ml crno vino
  • 2 režanj češnjak
  • 2 žlica maslac, slani
  • 2 žlica ulje maslinovo
  • 1 prstohvat majčina dušica
  • 1 prstohvat ružmarin
  • 1 kom lovorov list
  • 1 šalica parmezan
  • 1 prstohvat sol
  • 1 prstohvat papar

Priprema

  1. Zakuhatje temeljac, dodajte palentu i sol, Kuhajte dok se ne zgusne.
  2. Posudu za pečenje premažite uljem, ulijte palentu i poravnajte. Neka se ohladi pa stavite u hladnjak barem na sat vremana.
  3. Zagrijte maslac i maslinovo ulje u tavi, dodajte sjeckani luk, mrkvu i celer.
  4. Pržite 10 minuta, dodajte češnjak i mljevenu junetinu.
  5. Kuhajte 10 minuta, dodajte vino i rajčice, začine, sol i papar pa smanjite vatru i pirjajte oko 45 minuta da se umak zgusne.
  6. Zagrijte pećnicu na 180°C i namastite lim za pečenje.
  7. Palentu narežite na pravokutnike pa pola poredajte na lim. Na svaki stavite žlicu, dvije umaka, polovicu mozzarelle i parmezana.
  8. Poklopite palentom, na vrh dodajte umaka, ostatak mozzarelle i parmezana.
  9. Pecite oko 40 minuta, dok se sir ne otopi.

Izvor Skuhatćute

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.