gastro postao
Isprobajte ove jednostavne američke kuglice koje izgledom podsjećaju na divlje kestene.
Martha Stewart osmislila je recept dostatan za 50 sočnih kuglica koje možete držati u hladnjaku čak tjedan dana, a glavni je sastojak omiljeni maslac od kikirikija. Napravite ih za vikend i uživajte cijeli tjedan!
Sastojci:
- 300 g šećera u prahu
- 170 g maslaca
- 80 ml slatkog vrhnja
- 350 g maslaca od kikirikija
- 200 g čokolade za kuhanje
- 1 žličica ekstrakta vanilije
- Prstohvat soli
Priprema:
- Pripremite veću zdjelu i u nju stavite šećer u prahu.
- Stavite maslac, vrhnje, kikiriki maslac, ekstrakt i prstohvat soli u tavicu i kuhajte na laganoj vatri. Kad se sve poveže, prelijte smjesu preko šećera.
- Dobro izmiješajte i stavite u lim, a zatim u hladnjak na dva sata.
- Od ohlađene smjese napravite kuglice promjera 2 cm, posložite ih na papir za pečenje i ponovno stavite u hladnjak na otprilike pola sata.
- Za to vrijeme rastopite čokoladu na pari i umočite svaku kuglicu do polovice uz pomoć čačkalice. Posložite na lim i vratite u hladnjak.
Dobar tek!