Ljepljiva pileća krilca doslovce - obožavamo! Ona su super snack uz pivo, mogu biti i fora predjelo, ali i odlično glavno jelo uz neki dobar prilog poput krumpir salate. Danas donosimo recept za pikantna ljepljiva pileća krilca začinjena harissa pastom.
Tajna je u - harissa pasti
Harissa pasta je mješavina začina koja se često koristi u kuhinjama na sjeveru Afrike. Glavni sastojak su ljute čili papričice, a u miksu su obično i češnjak, kim, korijander i sol. Iako se kod nas ne koristi često, barem zasad, dostupna je u nekim specijaliziranim trgovinama.
Harissa pastu možeš staviti je u juhe i variva, kombinirati s mahunarkama ili od nje napraviti premaz za različite vrste mesa, poput piletine. Upravo je piletina danas na repertoaru, pripremljena u pećnici i premazana ljepljivim premazom s harissa pastom.
Pećnica će odraditi većinu posla
Kao i u većini slučajeva s piletinom, pećnica će odraditi većinu posla. Na tebi je samo da krilca dobro posoliš i staviš ih peći te da za to vrijeme pomiješaš preostale sastojke za umak.
Krilca možeš poslužiti kao snack ili kao glavno jelo s rižom, krumpirićima ili coleslaw salatom. U paket uključi i craft pivo!
Imamo još super recepata s pilećim krilcima!