Recepti 06. listopada 2024.

SLASNI RUČAK Neodoljiva ljepljiva pileća krilca

Piletina
15 MIN
40 MIN
4
JEDNOSTAVNO
Pileća krilca
Slasna ljepljiva pileća krilca
foto: Monika Grabkowska/Unsplash
Ljepljiva pileća krilca s harissa pastom odličan su snack, ali i glavno jelo

Ljepljiva pileća krilca doslovce - obožavamo! Ona su super snack uz pivo, mogu biti i fora predjelo, ali i odlično glavno jelo uz neki dobar prilog poput krumpir salate. Danas donosimo recept za pikantna ljepljiva pileća krilca začinjena harissa pastom.

Tajna je u - harissa pasti

Harissa pasta je mješavina začina koja se često koristi u kuhinjama na sjeveru Afrike. Glavni sastojak su ljute čili papričice, a u miksu su obično i češnjak, kim, korijander i sol. Iako se kod nas ne koristi često, barem zasad, dostupna je u nekim specijaliziranim trgovinama. 

Harissa Možda vas zanima... Začin života: Uz harissu jela postaju božanstvena None

Harissa pastu možeš staviti je u juhe i variva, kombinirati s mahunarkama ili od nje napraviti premaz za različite vrste mesa, poput piletine. Upravo je piletina danas na repertoaru, pripremljena u pećnici i premazana ljepljivim premazom s harissa pastom. 

Pećnica će odraditi većinu posla

 

Kao i u većini slučajeva s piletinom, pećnica će odraditi većinu posla. Na tebi je samo da krilca dobro posoliš i staviš ih peći te da za to vrijeme pomiješaš preostale sastojke za umak.

Krilca možeš poslužiti kao snack ili kao glavno jelo s rižom, krumpirićima ili coleslaw salatom. U paket uključi i craft pivo!

Pileća krilca | Author: Monika Grabkowska/Unsplash Slasna pileća krilca foto: Monika Grabkowska/Unsplash

Ne gasi ekran dok kuham

Ljepljiva pileća krilca
15 MIN
pripreme
40 MIN
kuhanja
4
porcija
JEDNOSTAVNO
Sastojci
  • Maslinovo ulje 2 žlica
  • Pileća krilca 800 g
  • Sol
  • Papar
  • Harissa pasta 3 žlica
  • Aceto Balsamico 1 žlica
  • Med 1 žlica
  • Soja umak 2 žlica
Postupak
  1. Pećnicu zagrij na 200 stupnjeva. Lim obloži papirom za pečenje pa na njega položi rešetku premazanu uljem. 


  2. Krilca dobro posoli pa ih peci na rešetki otprilike 40 minuta. Preokreni ih jednom tijekom pečenja.


  3. Pomiješaj harissa pastu, žlicu balzamičnog octa, žlicu meda i dvije žlice soja umaka. Dobro posoli i popapri. 


  4. Vruća krilca umoči u pripremljeni umak i pusti ih da odstoje 5 minuta, a zatim ih izvadi i serviraj. Dobar tek!


Imamo još super recepata s pilećim krilcima!

Možda vas zanima... Ne može bolje: Pileća krilca s medom i đumbirom Recepti Možda vas zanima... Hrskava krilca s limetom i korijanderom – za svaku priliku Recepti Hrskava pileća krilca s parmezanom Možda vas zanima... Ručak ili snack: Hrskava pileća krilca s parmezanom Recepti

 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.