Vrijeme pripreme: do 60 min
Broj porcija: 6
Težina pripreme: Srednje
Kalorija po osobi: 481
Sastojci:
- 5 jaja
- 7 žlica šećera
- 5 žlica brašna
- prašak za pecivo
- 2 žlice punomasnog kravljeg mlijeka
- 1 puding u prahu
- 200 g višanja
- 500 ml vrhnja za šlag
Priprema:
1. Razdvojite i posebno istucite 5 bjelanjaka i 5 žumanjaka.
2. Pomiješajte ih, dodajte 5 žlica šećera, 5 žlica brašna i malo praška za pecivo (na vrhu noža). Dobro promiješajte, ulijte u pripremljeni kalup i pecite 10-15 minuta u pećnici prethodno zagrijanoj na 200 stupnjeva.
3. Ohlađeni biskvit prelijte prokuhanom smjesom od 2 žlice mlijeka i preostale 2 žlice šećera.
4. Očišćene višnje kuhajte na laganoj vatri s malo šećera, sve dok ne puste sok. Odvojite sok i višnje.
5. Soku dodajte puding od vanilije i kuhajte dok se ne zgusne. U gotov puding umiješajte i višnje te razmažite po biskvitu.
6. Nakon što se ohladi, dodajte tučeno vrhnje.
Rashladite se ovim jednostavnim ljetnim kolačem. Dobar tek!