Recepti 03. listopada 2014.

Marinirana patka u umaku

gastro postao gastro.24sata.hr
Ovo je jedna od delicija koja se nađe na meniju Španjolaca i iza 23 sata.

Vrijeme pripreme: do 120 min

Broj porcija: 6

Težina pripreme: Srednje

Kalorija po osobi: 57

Potrebno vam je

  • 1 kom patka, srednje masna
  • 2 mala žlica sol
  • 4 kom mladi luk
  • 2 šalica voda
  • 2 žlica med, vrcani
  • 1 režanj češnjak
  • 0.50 mala žlica đumbir, korijen
  • 0.50 mala žlica mljeveni cimet
  • 125 mala žlica mljeveni piment
  • 2 žlica liker od višnje
  • 1 žlica čili u prahu
  • 1 žlica soja umak

Priprema

  1. Utrljajte sol u patku. Napunite je mladim lukom. Stavite u lim za pečenje.
  2. Pomiješajte med i vodu pa prelijte preko patke. Pecite na 180°c sat vremena.
  3. Nakon toga izbodite patku na nekoliko mjesta vilicom i pecite još sat vremena. Izvadite iz pećnice i pojačajte temperaturu na 220°c.
  4. Pomiješajte sve sastojke za umak i kistićem premažite preko patke pa je vratite u pećnicu na pet minuta.
  5. Poslužite narezane komade patke prelivene umakom s kuhanim povrćem.
Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.