gastro postao
Ovo je jedna od delicija koja se nađe na meniju Španjolaca i iza 23 sata.
Vrijeme pripreme: do 120 min
Broj porcija: 6
Težina pripreme: Srednje
Kalorija po osobi: 57
Potrebno vam je
- 1 kom patka, srednje masna
- 2 mala žlica sol
- 4 kom mladi luk
- 2 šalica voda
- 2 žlica med, vrcani
- 1 režanj češnjak
- 0.50 mala žlica đumbir, korijen
- 0.50 mala žlica mljeveni cimet
- 125 mala žlica mljeveni piment
- 2 žlica liker od višnje
- 1 žlica čili u prahu
- 1 žlica soja umak
Priprema
- Utrljajte sol u patku. Napunite je mladim lukom. Stavite u lim za pečenje.
- Pomiješajte med i vodu pa prelijte preko patke. Pecite na 180°c sat vremena.
- Nakon toga izbodite patku na nekoliko mjesta vilicom i pecite još sat vremena. Izvadite iz pećnice i pojačajte temperaturu na 220°c.
- Pomiješajte sve sastojke za umak i kistićem premažite preko patke pa je vratite u pećnicu na pet minuta.
- Poslužite narezane komade patke prelivene umakom s kuhanim povrćem.