Recepti 04. listopada 2014.

Mediteranska mesna štruca

gastro postao gastro.24sata.hr

Vrijeme pripreme: do 90 min

Broj porcija: 2

Težina pripreme: Srednje

Kalorija po osobi: 116

Potrebno vam je

  • 0.50 šalica riža, nepolirana
  • 1 kom luk ,crveni
  • 350 g govedina, krta, mljevena
  • 1 kom mrkva, crvena
  • 60 g feta sir
  • 2 žlica rajčica, ukuhana (konc. 28 - 30%)
  • 1 žlica worchester umak
  • 1 kom jaje kokošje
  • 2 žlica list bosiljka
  • 1 kom tikvice, zelene
  • 375 g cherry rajčice
  • 1 režanj češnjak
  • ulje maslinovo

Priprema

  1. U zdjeli izmiješajte kriške tikvica, rajčice i češnjak. Polite uljem, izmiješajte pa stavite to po štruci. Pecite je 60-80 minuta ili dok ne bude čvrsta. Ostavite da odstoji deset minuta pa je narežite.
  2. Skuhajte rižu i ostavite je da se ohladi. Zagrijte pećnicu na 200°c.
  3. Namastite kalup i obložite ga papirom za pečenje. Izmiješajte u zdjeli rižu, luk, meso, naibanu rmrkvu, fetu, umake, jaje i bosiljak. Dobro sve izmiješajte pa utisnite smjesu u kalup.
  4. Namastite kalup i obložite ga papirom za pečenje. Izmiješajte u zdjeli rižu, luk, meso, mrkvu, fetu, umake, jaje i bosiljak. Dobro sve izmiješajte pa utisnite smjesu u kalup.
Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.