gastro postao
Vrijeme pripreme: do 90 min
Broj porcija: 2
Težina pripreme: Srednje
Kalorija po osobi: 116
Potrebno vam je
- 0.50 šalica riža, nepolirana
- 1 kom luk ,crveni
- 350 g govedina, krta, mljevena
- 1 kom mrkva, crvena
- 60 g feta sir
- 2 žlica rajčica, ukuhana (konc. 28 - 30%)
- 1 žlica worchester umak
- 1 kom jaje kokošje
- 2 žlica list bosiljka
- 1 kom tikvice, zelene
- 375 g cherry rajčice
- 1 režanj češnjak
- ulje maslinovo
Priprema
- U zdjeli izmiješajte kriške tikvica, rajčice i češnjak. Polite uljem, izmiješajte pa stavite to po štruci. Pecite je 60-80 minuta ili dok ne bude čvrsta. Ostavite da odstoji deset minuta pa je narežite.
- Skuhajte rižu i ostavite je da se ohladi. Zagrijte pećnicu na 200°c.
- Namastite kalup i obložite ga papirom za pečenje. Izmiješajte u zdjeli rižu, luk, meso, naibanu rmrkvu, fetu, umake, jaje i bosiljak. Dobro sve izmiješajte pa utisnite smjesu u kalup.
- Namastite kalup i obložite ga papirom za pečenje. Izmiješajte u zdjeli rižu, luk, meso, mrkvu, fetu, umake, jaje i bosiljak. Dobro sve izmiješajte pa utisnite smjesu u kalup.