Recepti 03. listopada 2014.

Mediteranska pita

Mediteranska pita
gastro postao gastro.24sata.hr
Nadjev za pitu pripremite od tune i dimljene skuše

Vrijeme pripreme: do 45 min

Broj porcija: 8

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 402

Tijesto

  • 240 g pšenično brašno, bijelo
  • 1 prstohvat sol
  • 100 ml maslac, slani
  • 1 kom žumanjak kokošji (sirovi )
  • 1 mala žlica alkoholni ocat
  • voda

Nadjev

  • 150 g tuna, konz. u ulju
  • 150 g skuša
  • 1 žlica ulje maslinovo
  • 1 kom luk ,crveni
  • svježi timijan
  • svježe mljeveni papar
  • 0.50 šalica parmezan
  • 2 žlica pinjoli
  • masline, crne

Priprema

  1. Pomiješajte brašno i sol. Izrežite maslac na listiće i dodajte ga u brašno. Miješajte dok ne dobijete smjesu koja nalikuje na krušne mrvice.
  2. U drugoj posudi pomiješajte žumanjak i ocat te dodajte vode da imate 75 ml tekućine. Pomiješajte s brašnom, uz žustro miješanje vilicom kako bi se sve proželo. Oblikujte kuglu, omotajte plastičnom folijom i stavite u hladnjak na sat vremena.
  3. Na pobrašnjenoj površini izvaljajte tijesto. Pecite na 220°c desetak minuta u kalupu.
  4. Zagrijte ulje na tavi, prjajte luk dok ne postane staklast i dodajte začine. Nadjenite tijesto smjesom. Preko poslažite ribu (skuša neka bude dimljena) te pospite sir i pinjole. Pecite dok se sir ne otopi na 180°c. Ukrasite crnim maslinama.

Izvor Skuhatćute

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.