gastro postao
Nadjev za pitu pripremite od tune i dimljene skuše
Vrijeme pripreme: do 45 min
Broj porcija: 8
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 402
Tijesto
- 240 g pšenično brašno, bijelo
- 1 prstohvat sol
- 100 ml maslac, slani
- 1 kom žumanjak kokošji (sirovi )
- 1 mala žlica alkoholni ocat
- voda
Nadjev
- 150 g tuna, konz. u ulju
- 150 g skuša
- 1 žlica ulje maslinovo
- 1 kom luk ,crveni
- svježi timijan
- svježe mljeveni papar
- 0.50 šalica parmezan
- 2 žlica pinjoli
- masline, crne
Priprema
- Pomiješajte brašno i sol. Izrežite maslac na listiće i dodajte ga u brašno. Miješajte dok ne dobijete smjesu koja nalikuje na krušne mrvice.
- U drugoj posudi pomiješajte žumanjak i ocat te dodajte vode da imate 75 ml tekućine. Pomiješajte s brašnom, uz žustro miješanje vilicom kako bi se sve proželo. Oblikujte kuglu, omotajte plastičnom folijom i stavite u hladnjak na sat vremena.
- Na pobrašnjenoj površini izvaljajte tijesto. Pecite na 220°c desetak minuta u kalupu.
- Zagrijte ulje na tavi, prjajte luk dok ne postane staklast i dodajte začine. Nadjenite tijesto smjesom. Preko poslažite ribu (skuša neka bude dimljena) te pospite sir i pinjole. Pecite dok se sir ne otopi na 180°c. Ukrasite crnim maslinama.
Izvor Skuhatćute