Recepti 13. listopada 2014.

Milanski rižot

Milanski rižot
gastro postao gastro.24sata.hr
Rižot s curryjem, šafranom i parmezanom koji će vas oduševiti

Vrijeme pripreme: do 30 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 40

Potrebno vam je

  • 1 šalica riža, nepolirana
  • 1 kom luk ,crveni
  • 0.50 dl ulje suncokretovo
  • 1 dl vino bijelo
  • 3 šalica pileći temeljac
  • sol
  • svježe mljeveni papar
  • šafran
  • curry
  • 20 g maslac, slani
  • parmezan

Priprema

  1. U zagrijanom ulju propržite sitno nasjeckan luk da postane staklast. Podlijte vinom i pržite dok vino ne ispari.
  2. Dodajte rižu i sve to još propržite da riža pobijeli. Dodajite sol, šafran, curry i prelijte temeljcem. Promiješajte i kuhajte na laganoj vatri dok riža bude mekana. Povremeno promiješajte.
  3. Dodajte kocku maslaca, pospite naribanim parmezanom i još promiješajte.
Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.