gastro postao
Rižot s curryjem, šafranom i parmezanom koji će vas oduševiti
Vrijeme pripreme: do 30 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 40
Potrebno vam je
- 1 šalica riža, nepolirana
- 1 kom luk ,crveni
- 0.50 dl ulje suncokretovo
- 1 dl vino bijelo
- 3 šalica pileći temeljac
- sol
- svježe mljeveni papar
- šafran
- curry
- 20 g maslac, slani
- parmezan
Priprema
- U zagrijanom ulju propržite sitno nasjeckan luk da postane staklast. Podlijte vinom i pržite dok vino ne ispari.
- Dodajte rižu i sve to još propržite da riža pobijeli. Dodajite sol, šafran, curry i prelijte temeljcem. Promiješajte i kuhajte na laganoj vatri dok riža bude mekana. Povremeno promiješajte.
- Dodajte kocku maslaca, pospite naribanim parmezanom i još promiješajte.