Ako tražiš laganu večeru koja je ukusna i sočna, ove lazanje od zarolanih tikvica su prava stvar za tebe
Umjesto klasičnih lazanja, omotaj tikvice oko kremaste ricotte, sve zapeci u marinara umaku i dobit ćeš savršen ljetni obrok. Ovaj recept zahtijeva malo vremena i strpljenja, ali rezultat će biti najfinije lazanje na svijetu.
Ako imaš mandolinu, koristi je za rezanje tikvica, ako ne, ovo je izvrsna prilika za vježbanje vještina s nožem. Kako bi dodatno pojednostavio proces, možeš koristiti kupovni marinara umak, ali ako imaš vremena, domaći će podići ovo jelo na potpuno novu razinu.
Lazanje od zarolanih tikvica
foto: Platings and Pairings/Pinterest
Ne gasi ekran dok kuham
Lazanje od zarolanih tikvica
15 MIN
pripreme
30 MIN
kuhanja
4
porcija
SREDNJE
Sastojci
Tikvice
6
kom
Ricotta
450
g
Parmezan
0,75
šalica
Jaje
2
kom
Sol
Svježe mljeveni crni papar
Marinara umak
1
šalica
Mozzarella
1
šalica
Postupak
Zagrij pećnicu na 200°C. Nareži tikvice po dužini na trake debljine 3 mm, zatim trake stavi na pleh obložen papirnatim ručnicima da se ocijede. Lagano ih posoli i ostavi 10 minuta, a zatim ih obriši papirnatim ručnicima.
U međuvremenu, u zdjeli pomiješaj ricottu, 1/2 šalice naribanog parmezana, jaja i češnjak u prahu. Posoli i popapri po ukusu.
Namaži tanki sloj umaka od rajčice na dno posude za pečenje veličine 23x33 cm. Na svaku traku tikvice namaži ricotta smjesu, dodaj tanki sloj marinara umaka preko ricotte i pospi naribanom mozzarellom.
Zarolaj i posloži rolice u posudu za pečenje, zbijene jednu do druge.
Pospi preostalu 1/4 šalice naribanog parmezana preko rolica. Peci dok tikvice ne omekšaju, a sir se ne otopi, oko 20 minuta.