gastro postao
Broccoli smash novi je ukusan i hrskav food trend na TikToku. Već smo svi pravi majstori u gnječenju (smešanju) burgera i krumpira, na redu je brokula!
Smash fenomen, koji je pokorio društvene mreže kad su u pitanju pečeni krumpiri i burgeri, ima i svoj ukusan nastavak. Zgnječeni burgeri imaju potpuno drugačiju teksturu od onih 'običnih', a pečene krumpire već skoro svi gnječe jer dobro znaju – bit će tako puno hrskaviji.
No fenomen gnječenja hrane tu ne staje, što pokazuje najnoviji trend na TikToku – broccoli smash, odnosno zgnječena brokula. Prava je to slasna i zdrava senzacija, a mi ti donosimo step by step recept. Ako ćeš ga slijediti, ne možeš pogriješiti.
Isprobaj već danas i uživaj u ekstra hrskavoj hrani!
@alexakliman Will be smashing every vegetable now … saw @Kristi do this and had to try!! #smashedbroccoli #smashedbroccolirecipe #crispybroccoli #broccolirecipes ♬ im good - kpopvrycs
Zgnječena brokula (broccoli smash)
Sastojci:
- 1 brokula
- maslinovo ulje
- 4 češnja češnjaka, nasjeckanog
- naribani tvrdi sir – paški sir, parmezan…
- sol, papar prema ukusu
- začini po izboru – svježe začinsko bilje, chili papričica, mljevena ljuta paprika…
Postupak:
- Brokulu razdijeli na 'cvjetiće' i dobro operi.
- Komade brokule stavi na pleh za pečenje obložen papirom za pečenje.
- Peci brokulu prvo na 200 stupnjeva oko 15 minuta (odnosno dok ne omekša).
- Dok se brokula peče, pripremi mješavinu maslinova ulja, češnjaka, soli, papra i začina po izboru.
- Kad izvadiš brokulu iz pećnice, moraš je zgnječiti (smešati) uz pomoć čaše čijim ćeš dnom pritisnuti svaki komad brokule posebno.
- Premaži zgnječene komade brokule mješavinom ulja i začina te pospi naribanim sirom.
- Vrati pleh nazad u pećnicu na otprilike 10 minuta, odnosno dok sir ne dobije zlaćanu boju.
- Posluži s umakom po izboru.
Evo još food trendova s TIkToka...