Što je maslac od jabuka? Možda zvuči kao nešto masno, ali maslac od jabuka zapravo ne sadrži maslac. Riječ je o gustome namazu koji se dobiva dugim kuhanjem jabuka sa začinima i šećerom.
Sličan je jabučnom umaku, ali je intenzivnijeg okusa, tamnije boje i gušće teksture zahvaljujući prirodnoj karamelizaciji voćnih šećera.
Je li maslac od jabuka zdrav?
Iako sadrži šećer, maslac od jabuka pravi se od cijelih jabuka, što znači da u njemu ostaje i nešto vlakana te hranjivih tvari. Budući da je koncentriran, dovoljna je mala količina da obogati obrok.
Postoji bezbroj načina kako uživati u ovoj deliciji! Možeš ga namazati na tost ili kekse, koristiti umjesto džema, umiješati u grčki jogurt, preliti preko palačinki ili vafla umjesto sirupa, kombinirati s brie sirom... Ili jednostavno jesti žlicom jer je predobar!
Zahvaljujući visokom udjelu šećera, maslac od jabuka može stajati u hladnjaku do mjesec dana. Ako ga želiš sačuvati dulje, možeš ga zamrznuti ili pasterizirati u staklenkama.
Isprobaj i ove maslace!