Recepti 05. prosinca 2016.

Napravite svoj prvi umak od kruha

Hummus
foto: Stockfood
gastro postao gastro.24sata.hr
Kako napraviti umak od nečeg poput kruha? Vrlo jednostavno.

Ovaj sočan i kremast umak raspametit će vas! Još više će vas raspametiti činjenica da ga možete jesti uz gotovo svako pečeno meso kao prilog.

Sastojci:

  • 1 veliki luk, prepolovljen
  • 8 klinčića
  • 600 ml punomasnog mlijeka
  • 5 zrna crnog papra
  • 2 lovorova lista
  • 125 g svježeg bijelog kruha (mekani dio bez korice)
  • 50 g maslaca
  • svježe naribani muškatni oraščić

Priprema: 

  1. U luk nabodite klinčiće i stavite kuhati s mlijekom, paprom i lovorom. Zakuhajte i zatim smanjite temperaturu te lagano miješajte 5 minuta.
  2.  Maknite s vatre i ostavite sat vremena da se sastojci prožmu.
  3. Ocijedite luk, papar i lovor iz mlijeka i u mlijeko namočite mekani dio kruha i kuhajte 5 minuta. Prije posluživanja, umutite maslac da se rastopi s kruhom, posolite i popaprite

Poslužite uz pečenu piletinu ili svinjetinu i sezonsku salatu.

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.