gastro postao
Kako napraviti umak od nečeg poput kruha? Vrlo jednostavno.
Ovaj sočan i kremast umak raspametit će vas! Još više će vas raspametiti činjenica da ga možete jesti uz gotovo svako pečeno meso kao prilog.
Sastojci:
- 1 veliki luk, prepolovljen
- 8 klinčića
- 600 ml punomasnog mlijeka
- 5 zrna crnog papra
- 2 lovorova lista
- 125 g svježeg bijelog kruha (mekani dio bez korice)
- 50 g maslaca
- svježe naribani muškatni oraščić
Priprema:
- U luk nabodite klinčiće i stavite kuhati s mlijekom, paprom i lovorom. Zakuhajte i zatim smanjite temperaturu te lagano miješajte 5 minuta.
- Maknite s vatre i ostavite sat vremena da se sastojci prožmu.
- Ocijedite luk, papar i lovor iz mlijeka i u mlijeko namočite mekani dio kruha i kuhajte 5 minuta. Prije posluživanja, umutite maslac da se rastopi s kruhom, posolite i popaprite
Poslužite uz pečenu piletinu ili svinjetinu i sezonsku salatu.