Recepti Prilog 13. listopada 2025.

NEODOLJIVO SLASTAN Krumpir koji se topi u ustima

Prilog
10 MIN
40 MIN
4
SREDNJE
krumpir
Krumpiri koji se tope u ustima
foto: Erica Taylor/Pinterest
Imamo super recept za krumpir koji se topi u ustima, isprobaj ga i javi nam uz koje ti jelo najbolje pristaje...

Nemamo ništa protiv 'običnog' pečenog krumpira, riže, tjestenine, palente... ali uvijek smo u potrazi za novim, slasnim i maštovitim prilozima glavnom jelu. Jer volimo nove slasne stvari!

Krumpir Možda vas zanima... Kako čuvati krumpir da ne proklija... i ostale sitnice Špajza

Genijalan, malo drugačiji prilog od sveprisutnog krumpira

A među našim favoritima odnedavno je definitivno ovaj genijalan krumpir koji se topi u ustima. Malo drugačija priprema i genijalan, malo drugačiji prilog je tu! A toliko je dobar da ćeš ovaj krumpir koji se topi u ustima poželjeti jesti i sam, kao glavno jelo!

Recept za krumpir koji se topi u ustima je u nastavku, obavezno ga isprobaj!

krumpir | Author: Food Faith Fitness/Unsplash Krumpir koji se topi u ustima foto: Food Faith Fitness/Unsplash

Ne gasi ekran dok kuham

Krumpir koji se topi u ustima
10 MIN
pripreme
40 MIN
kuhanja
4
porcija
SREDNJE
Sastojci
  • Krumpir 1 kg
  • Sol 1,50 žličica
  • Svježe mljeveni crni papar 0,25 žličica
  • Maslac 4 žlica
  • Maslinovo ulje 2 žlica
  • Pileći temeljac 250 ml
  • Češnjak 3 režanj
  • Ružmarin 1 žlica
  • Svježi timijan - listići 1 žlica
Postupak
  1. Pećnicu zagrij na 220 stupnjeva.

    U srednjoj zdjeli oprane krumpir, narezane na ploške, dobro posoli i popapri te promiješaj.


  2. U veilkoj tavikoja može u pećnicu ugrij zajedno maslac i maslinovo ulje. Dodaj ploške krumpira i prži s jeden strane, bez pomicanja i miješanja, 3-5 minuta, dok ne dobiju zlatno-smeđu boju.

    Okreni ploške krumpira na drugu stanu i pusti da i s te strane dobiju boju, 3-5 minuta.

    Umiješaj pileći temeljac, nasitno nasjeckani češnjak, nasitno nasjeckani ružmarin i listiće svježeg timijana.


  3. Tavu prebaci u pećnicu i peci dok krumpiri ne omekšaju, a tekućina se reducira, 20-25 minuta.


  4. POsluži krumpire prelivene sokom od pečenje i posute s još malo ružmarina i/ili listića svježeg timijana.


Nutritivne vrijednosti

ENERGIJA

350 kcal

17 %

MASTI

19,00 g

26 %

KOLESTEROL

0,31 g

0 %

UH

36,00 g

13 %

PROTEINI

6,00 g

12 %

Isprobaj i ove genijalne recepte za krumpir:

krumpir salata Možda vas zanima... Odlična krumpir salata od samo 3 sastojka Recepti Krumpir punjen špinatom i fetom Možda vas zanima... Grčki comfort food: Krumpir punjen špinatom i fetom Recepti zgnječeni krumpir Možda vas zanima... Zgnječili smo krumpire i dodali im karamelizirani luk. Što smo dobili? Novo hit jelo! Recepti krumpir Možda vas zanima... Recept Jamieja Olivera za zapečeni krumpir sa sirom Recepti španjolski krumpir Možda vas zanima... Španjolski krumpir bolji je od francuskog! Evo i recepta... Recepti masala pečeni krumpir Možda vas zanima... Masala krumpir - najukusniji prilog koji smo ikada probali! Recepti krumpir na sirotinjski Možda vas zanima... Krumpir na sirotinjski – odličan prilog uz svako jelo Recepti

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.