Imamo super recept za krumpir koji se topi u ustima, isprobaj ga i javi nam uz koje ti jelo najbolje pristaje...
Nemamo ništa protiv 'običnog' pečenog krumpira, riže, tjestenine, palente... ali uvijek smo u potrazi za novim, slasnim i maštovitim prilozima glavnom jelu. Jer volimo nove slasne stvari!
Genijalan, malo drugačiji prilog od sveprisutnog krumpira
A među našim favoritima odnedavno je definitivno ovaj genijalan krumpir koji se topi u ustima. Malo drugačija priprema i genijalan, malo drugačiji prilog je tu! A toliko je dobar da ćeš ovaj krumpir koji se topi u ustima poželjeti jesti i sam, kao glavno jelo!
Recept za krumpir koji se topi u ustima je u nastavku, obavezno ga isprobaj!
Krumpir koji se topi u ustima
foto: Food Faith Fitness/Unsplash
Ne gasi ekran dok kuham
Krumpir koji se topi u ustima
10 MIN
pripreme
40 MIN
kuhanja
4
porcija
SREDNJE
Sastojci
Krumpir
1
kg
Sol
1,50
žličica
Svježe mljeveni crni papar
0,25
žličica
Maslac
4
žlica
Maslinovo ulje
2
žlica
Pileći temeljac
250
ml
Češnjak
3
režanj
Ružmarin
1
žlica
Svježi timijan - listići
1
žlica
Postupak
Pećnicu zagrij na 220 stupnjeva.
U srednjoj zdjeli oprane krumpir, narezane na ploške, dobro posoli i popapri te promiješaj.
U veilkoj tavikoja može u pećnicu ugrij zajedno maslac i maslinovo ulje. Dodaj ploške krumpira i prži s jeden strane, bez pomicanja i miješanja, 3-5 minuta, dok ne dobiju zlatno-smeđu boju.
Okreni ploške krumpira na drugu stanu i pusti da i s te strane dobiju boju, 3-5 minuta.