Ovaj kolač toliko je oduševio ljubitelje slatkog da se u komentarima na portalu Allrecipes.com javio čitatelj koji ga peče - 5 puta tjedno! Isprobaj recept i provjeri što je to toliko dobro u njemu...
Gazirani sok od limuna je osvježavajuć, te nam je najdraži među takvim sokovima jer je najmanje sladak. A što kad bismo ga ubacili u tijesto za kuglof?
Nismo prvi koji su se toga dosjetili - internet je već osvojio odličan recept za kuglof sa sokom 7Up, no nitko nam ne brani da u istom receptu ne iskoristimo primjerice Sprite ili neko drugo slično piće. Uglavnom, gazirani sok od limuna i/ili limete ovom će kolaču dati nevjerojatnu sočnost i rahlost i nitko mu neće moći odoljeti.
Limun - kolaču daje divnu aromu i svježinu
foto: Ayushi Channawar/Unsplash
Svi su ludi za receptom
Kada se ovaj recept pojavio na portalu Allrecipes.com, mnogi su ga poželjeli isprobati, a među njima našao se i najveći obožavatelj ovog kolača. On je, naime, ovaj kolač ispekao čak 5 puta u tjedan dana! Ostali korisnici bili su nešto umjereniji, no svi su pisali isključivo pozitivne komentare na račun ove divne slastice idealne za tople dane koji nam dolaze.
"Nevjerojatno ukusan!", "Lako se i brzo priprema" ili pak "Ovaj kolač pečem već 20 godina i svi su ludi za njim!" - samo su neki od komentara koji se nalaze ispod recepta.
Donosimo hvaljeni receptza neodoljivi kuglof od limuna i limete. Isprobaj ga i ti i javi nam svoje dojmove!
Kuglof od limuna i limete s gaziranim sokom kao tajnim sastojkom
foto: Micheile Henderson/Unsplash
Ne gasi ekran dok kuham
Neodoljivi kuglof od limuna i limete
15 MIN
pripreme
70 MIN
kuhanja
12
porcija
SREDNJE
Sastojci
Maslac
345
g
Šećer
3
šalica
Brašno
3
šalica
Jaje
5
kom
Ekstrakt limuna
2
žličica
Gazirani sok od limuna/limete
0,75
šalica
Mlijeko
0,25
šalica
Ekstrakt vanilije
0,50
žličica
Postupak
Zagrij pećnicu na 160 stupnjeva.
Maslacem namasti kalup za kuglof promjera cca 25 cm.
Izmiksaj maslac i šećer dok ne dobiješ laganu, pahuljastu smjesu - potrebno je oko 20 minuta.
Dodaj brašno, miksaj dok se sve ne sjdini.
Dodaj jaja, jedno po jedno, i nakon svakog izmiksaj smjesu.
Umiješaj ekstrakt limuna.
Umiješaj gazirani sok.
Ulij tijesto u kalup i peci 60-75 minuta, donosno dok čačkalica zabodena u sredinu kolača ne izađe suha i čista.
Za glazuru, izmiksaj šećer u prahu, mlijeko i ekstrakt vanilije. Prelij preko mlakog kolača. Posluži kad se glazura malo stisne.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Gastro
dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s
Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Gastro te sa
zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.