Recepti 13. listopada 2014.

Oslić u umaku od octa

gastro postao gastro.24sata.hr
Kuhana riba može biti jednako, ako ne i ukusnija, od pečene

Vrijeme pripreme: do 30 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 357

Potrebno vam je

  • 2000 g oslić
  • 2.50 dl mlijeko kravlje ( 3.3% masti )
  • 0.50 kom limun
  • 1.25 dl vinski ocat
  • 0.60 dl ulje maslinovo
  • sol
  • svježe mljeveni papar
  • mirisne trave

Priprema

  1. Ribe dobro očistite, operite i ostavite da se ocijede. Potom ih potopite u razvodnjeno mlijeko na pol sata. Nakon toga ribu ocijedite, posušite i nakapajte limunovim sokom te ostavite neko vrijeme da sok upije.
  2. U 2 litre vode stavite sve mirisne trave, posolite i pustite da voda zavrije. Kad voda zavrije stavite u nju ribe i kuhajte kratko: čim voda s ribom zavrije smanjite vatru i ostavite da lagano vrije 10 - 15 minuta.
  3. Ribe pažljivo izvadite, ocijedite, posolite, popaprite i zalijte mješavinom octa i ulja.

Kuhana riba može biti jednako, ako ne i ukusnija, od pečene

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.