gastro postao
Kuhana riba može biti jednako, ako ne i ukusnija, od pečene
Vrijeme pripreme: do 30 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 357
Potrebno vam je
- 2000 g oslić
- 2.50 dl mlijeko kravlje ( 3.3% masti )
- 0.50 kom limun
- 1.25 dl vinski ocat
- 0.60 dl ulje maslinovo
- sol
- svježe mljeveni papar
- mirisne trave
Priprema
- Ribe dobro očistite, operite i ostavite da se ocijede. Potom ih potopite u razvodnjeno mlijeko na pol sata. Nakon toga ribu ocijedite, posušite i nakapajte limunovim sokom te ostavite neko vrijeme da sok upije.
- U 2 litre vode stavite sve mirisne trave, posolite i pustite da voda zavrije. Kad voda zavrije stavite u nju ribe i kuhajte kratko: čim voda s ribom zavrije smanjite vatru i ostavite da lagano vrije 10 - 15 minuta.
- Ribe pažljivo izvadite, ocijedite, posolite, popaprite i zalijte mješavinom octa i ulja.
Kuhana riba može biti jednako, ako ne i ukusnija, od pečene