gastro postao
Počasti svoje najmilije jednostavnim desertom od limuna...
Isprobaj recept za klasik sa Sicilije od samo tri sastojka - limuna, šećera i vode. Ovo je jedna od najčešćih verzija, uz kombinacije s jagodom, bademom i kavom.
Granitu posluži u staklenoj posudici uz karameliziranu koricu limuna ili s malo naribane korice na vrhu.
Sastojci:
- 6 većih limuna
- 200 g šećera
- 2,5 dl vode
Priprema:
- Tanko oguli limunovu koricu i odloži je sa strane.
- U lončiću otopi šećer u vodi. Pričekaj da zavrije, a zatim kuhaj na laganoj vatri otprilike pet minuta.
- Sirup ulij u posudu namijenjenu za zamrzivač, dodaj limunovu koricu i pusti da se do kraja ohladi.
- Iscijedi 2,5 dl limunova soka.
- Izvadi iz sirupa limunovu koricu, ulij sok, promiješaj i prebaci u zamrzivač.
- Svakih pola sata vilicom razlomi granitu pa je vrati nazad u zamrzivač.
- Postupak ponovi pet puta prije posluživanja.
Uživaj u osvježavajućem desertu!