Recepti 06. prosinca 2022.

Osvježi piletinu hrskavim zelenim mahunama!

Zelene mahune
Zelene mahune, krumpir i piletina ćine vrhunsku salatu koja je zapravo kompletan obrok foto: Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Tavica u kojoj su glavni likovi piletina i zelene mahune zdravo je jelo koje nikoga neće ostaviti ravnodušnima, a praktično je i brzo jer mu treba svega 20 minuta za pripremu

Tijekom zimskih mjeseci potrebno nam je više vitamina i minerala u prehrani, a sezonsko povrće je jedan od najlakših načina kako ih dobiti. Osim što možeš iskombinirati povrće koje najviše voliš, u kombinaciji s piletinom pružaju ukusnu kombinaciju punu mirisa i boja.

Želiš li iskušati neke nove okuse, predlažemo da ovo jelo probaš pripremiti s nekim neutralnim uljem poput ulja uljane repice, ulja kikirikija, sjemenki grožđa ili ulja avokada – to će dati poseban okus čak i ako ti meso (slučajno) malo zagori!

Piletina i povrće | Author: Shutterstock Slasna kombinacija sočne piletine i hrskavog povrća foto: Shutterstock

Povrtna tavica s pilećim prsima

Sastojci za 4 osobe:

  • 200 g mahuna
  • 3 mrkve
  • 1 poriluk
  • sol i papar
  • 300 g pilećeg filea
  • 1 žlica ulja
  • 200 g povrtnog temeljca
  • 200 g svježeg sira

Priprema:

  1. Mahune, mrkvu i poriluk očisti, operi i nareži na komade veličine zalogaja. Povrće (svaku vrstu posebno) blanširaj u kipućoj slanoj vodi. Potom ga ocijedi. Meso operi, posuši i nareži na rezance. Ulje zagrij u velikoj tavi te prži meso 3 - 5 minuta. Posoli i popapri.
  2. Mesu dodaj povrće te propirjaj. Ulij temeljac i zakuhaj.
  3. Umiješaj svježi sir i na laganoj vatri ga umiješaj u umak, no ne smiješ dopustiti da prokuha.
  4. Povrtnu tavicu dobro posoli i popapri. Odličan je dodatak ovom jelu svježi bijeli kruh, tko ga voli.

 

Možda vas zanima... Piletina s povrćem u duginim bojama - ručak gotov za 25 minuta Recepti

 

Savjet više:

Ovo jelo možeš pripremiti i u woku. No, tada najprije poprži meso te ga izvadi, a na toj masnoći nastavi pirjati povrće te tek pri kraju pirjanja povrća vrati meso u wok.

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.