gastro postao
Ponekad je ono najjednostavnije - najfinije!
Na tmuran i kišan dan sve što ti treba veselo je i jednostavno jelo. Upravo ovaj recept u duginim bojama podići će raspoloženje, kako tebi tako i tvojim ukućanima, a osim toga u vaše će organizme donijeti mnoštvo nutrijenata!
Osim što je zdrav, ovaj recept je i KETO friendly te je iznimno lak za pripremu. Sve što trebaš napraviti je narezati povrće i izabrano meso, staviti ga na lim za pečenje, začiniti i gurnuti u pećnicu na 20 do 25 minuta!
Sastojci:
- 500 g purećih ili pilećih prsa
- 1 žlica sezamovog ulja
- 2 žlice sojinog umaka
- 2 žlice meda
- 2 crvene paprike, nasjeckane na kockice
- 2 žute paprike, nasjeckane na kockice
- 3 mrkve, narezane
- glava brokule, izrezana na cvjetove
- 2 crvena luka, narezana na kockice
- 2 žlice ekstra djevičanskog maslinovog ulja
- sol, papar, češnjak u prahu
Priprema:
- Zagrij pećnicu na 200 stupnjeva. Lagano poprskaj lim za pečenje sprejom za pečenje ili ga namasti. Možeš na njega i postaviti papir za pečenje.
- Stavi piletinu na lim za pečenje. U maloj zdjelici umuti sezamovo ulje i umak od soje. Smjesu ravnomjerno premaži preko piletine.
- Na lim za pečenje složi crvenu papriku, žutu papriku, mrkvu, brokulu i crveni luk. Prelij maslinovim uljem povrće i lagano ga promiješaj. Začini solju i paprom, češnjakom te drugim začinima po želji.
- Peci dok povrće ne omekša i piletina bude potpuno pečena, 20 do 25 minuta. Izvadi iz pećnice i ukrasi peršinom ili parmezanom!
U slast!