Recepti 12. srpnja 2022.

Ovaj recept za salatu od tjestenine je hit na svakom ljetnom druženju

foto: Guliver/Shutterstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Prilagodi ovaj recept za salatu od tjestenine sa svim sastojcima koje voliš i dobit ćeš glavnu deliciju svih ljetnih druženja

Tražiš provjereno dobro jelo za ljetne večeri, ono koje će se svidjeti i obitelji, koje svi vole i koje je nevjerojatno jednostavno za napraviti? Znamo upravo jedno takvo - toliko je jednostavno, da ti skoro pa i ne treba recept... ali za najbolje rezultate ipak koristi ovaj naš!

Započni s tjesteninom s krastavcima i začinskim biljem kao osnovom, a dalje ih prilagodi svom ukusu. Svakim zalogajem dominira okus svježeg začinskog bilja, hrskavi krastavci i slana feta. S preljevom od limuna i češnjaka, ovo jelo nudi razne mogućnosti miješanja i spajanja.

 | Author: Shutterstock Salata s kvinojom foto: Shutterstock

Preporučujemo da tjesteninu zamijeniš bilo kojim od dolje navedenih sastojaka:

Cannellini grah - Kremast kada se zagrize, a njegov se suptilan okus lijepo stapa s ostalim sastojcima i upija dressing. Jelu daje potrebnu dozu proteina.

Kvinoja - Žitarica bez glutena može biti dobitna zamjena u ovoj salati. Potpuni je protein i bogata hranjivim tvarima.

Kus-kus - Mediteranski ugođaj ovog recepta s kombinacijom krastavaca, fete i mente prilično je zanimljiv ako se pomiješa s kus-kusom. Za sličnu zvjezdanu kombinaciju upotrijebi izraelski kus-kus. Nešto je veći pa je laganiji za žvakanje, a ako ga lagano tostiraš na maslinovom ulju prije dodavanja salati pojačat će okus.

Bulgur - njegova nježna tekstura za žvakanje ugodno djeluje u salatama. Nasjeckane rajčice u ovoj mješavini zapravo su izvrsna ideja.

Farro - ova bogata i orašasta žitarica ukusna je zamjena za tjesteninu. Iako je njegova suptilnost podložna različitim okusima, jako voli talijanske 'vibracije'. Zamijeni bosiljak za cilantro i mozzarellu ili parmezan za fetu i u gotovo kao da si u Italiji.

 

Isprobaj i ove salate pune boja i okusa:

Panzanella Možda vas zanima... Uživaj u panzanelli - salati s kruhom i rajčicama Recepti Proljetne salate Možda vas zanima... Imamo recepte za 3 lagane salate idealne uz roštilj Recepti Krastavac salata Možda vas zanima... Osvježavajuća salata od krastavaca na azijski način gotova za čas Recepti Možda vas zanima... Green Goddess: Imamo recept za zelenu salatu koja je osvojila TikTok Recepti Možda vas zanima... Grčka salata osvježit će i najtopliji dan Recepti
Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.