gastro postao
Ove palačinkice poslužit će i kao doručak, ali i kao brzinski desert za dvoje!
Kokos palačinke napravljene od kokosovog brašna, sadrže puno proteina, malo ugljikohidrata i zaista su ukusne!
Možeš ih servirati s bananom, kapljicom javorovog sirupa i maslacem od kikirikija. Jednako su ukusne i u kombinaciji s čokoladnim namazom i kokosom, kao i uz domaći džem ili med.
Sastojci (za 8-10 palačinki):
- 1/3 šalice grčkog jogurta (mjere su iskazane za šalicu od 2,5 dl)
- 2 žlice meda
- 3 velika jaja
- 1 žličica ekstrakta vanilije
- 2 žlice kokosovog ulja, rastopljenog i ohlađenog
- 1/2 žličice praška za pecivo
- 1/4 žličice sode bikarbone
- 1/4 žličice soli
- 1/4 šalice kokosovog brašna
Priprema:
- U velikoj zdjeli izmiješaj grčki jogurt, med, jaja i vaniliju. Kad se sastojci sjedine, umiješaj kokosovo ulje.
- Po vrhu pospi prašak za pecivo, sodu bikarbonu, sol i kokosovo brašno. Miješaj tijesto pjenjačom sve dok ne nestanu grudice.
- Ostavi tijesto da se odmori 10 minuta (to omogućava brašnu da upije dio tekućine i zgusne tijesto).
- Zagrij tavu koja se ne lijepi na laganoj do srednje niskoj vatri. Kad je tava zagrijana, dodaj kokosovo ulje i rasporedi palačinke, stavljajući za svaku palačinku po žlicu tijesta.
- Svaku palačinku peci tri do četiri minute. Ove palačinke su prilično osjetljive - ako se ne preokrene savršeno, ne brini, i dalje će biti odličnog okusa.
- Ponovi postupak s preostalim palačinkama te povremeno premaži tavu uljem ili maslacem kako se ne bi lijepile.
Dobro jutro i dobar tek!