Recepti 20. siječnja 2021.

Pahuljaste palačinkice od kokosovog brašna

Shutterstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Ove palačinkice poslužit će i kao doručak, ali i kao brzinski desert za dvoje!

Kokos palačinke napravljene od kokosovog brašna, sadrže puno proteina, malo ugljikohidrata i zaista su ukusne!

Možeš ih servirati s bananom, kapljicom javorovog sirupa i maslacem od kikirikija. Jednako su ukusne i u kombinaciji s čokoladnim namazom i kokosom, kao i uz domaći džem ili med. 

 

Možda vas zanima... Ukusan doručak od kokosa, čokolade i pistacija Kolumne

 

Sastojci (za 8-10 palačinki):

  • 1/3 šalice grčkog jogurta (mjere su iskazane za šalicu od 2,5 dl)
  • 2 žlice meda
  • 3 velika jaja
  • 1 žličica ekstrakta vanilije
  • 2 žlice kokosovog ulja, rastopljenog i ohlađenog
  • 1/2 žličice praška za pecivo
  • 1/4 žličice sode bikarbone
  • 1/4 žličice soli
  • 1/4 šalice kokosovog brašna

 

Možda vas zanima... Neodoljivi blondies s kokosom i tamnom čokoladom Recepti

 

Priprema:

  1. U velikoj zdjeli izmiješaj grčki jogurt, med, jaja i vaniliju. Kad se sastojci sjedine, umiješaj kokosovo ulje.
  2. Po vrhu pospi prašak za pecivo, sodu bikarbonu, sol i kokosovo brašno. Miješaj tijesto pjenjačom sve dok ne nestanu grudice.
  3. Ostavi tijesto da se odmori 10 minuta (to omogućava brašnu da upije dio tekućine i zgusne tijesto).
  4. Zagrij tavu koja se ne lijepi na laganoj do srednje niskoj vatri. Kad je tava zagrijana, dodaj kokosovo ulje i rasporedi palačinke, stavljajući za svaku palačinku po žlicu tijesta.
  5. Svaku palačinku peci tri do četiri minute. Ove palačinke su prilično osjetljive - ako se ne preokrene savršeno, ne brini, i dalje će biti odličnog okusa.
  6. Ponovi postupak s preostalim palačinkama te povremeno premaži tavu uljem ili maslacem kako se ne bi lijepile.

Dobro jutro i dobar tek!

 

Možda vas zanima... Domaće kokosovo mlijeko i kakao kocke od ostatka kokosa Kolumne
Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.