Recepti 03. listopada 2014.

Palačinke s mljevenom govedinom

gastro postao gastro.24sata.hr
Umjesto govedine možete upotrijebiti i bilo koje drugo meso

Vrijeme pripreme: do 45 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 442

Palačinke

  • 2 kom jaje kokošje
  • 1 žlica šećer, kristal
  • 2 šalica mlijeko kravlje, punomasno
  • 1.20 šalica pšenično brašno, bijelo
  • 0.33 mala žlica sol

Nadjev

  • 2 žlica maslac, slani
  • 1 kom luk ,crveni
  • 450 g govedina, krta, mljevena
  • sol
  • svježe mljeveni papar

Ostalo

  • 1.50 dl ulje, biljno

Priprema

  1. Za nadjev zagrijte maslac, dodajte nasjeckani luk i govedinu. Pirjajte dok meso ne pozlati. Začinite i stavite sa strane dok ne pripremite palačinke.
  2. Pomiješajte sastojke za palačinke u glatku smjesu pa ih ispecite na ulju.
  3. Nadjenite palačinke mesom po sredini pa zatvorite poput sarmica.
  4. Zagrijte tavu i još jedanput ispecite palačinke sa svih strana dok ne poprime zlatno-smeđu boju.

Izvor Skuhatćute

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.