gastro postao
Umjesto govedine možete upotrijebiti i bilo koje drugo meso
Vrijeme pripreme: do 45 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 442
Palačinke
- 2 kom jaje kokošje
- 1 žlica šećer, kristal
- 2 šalica mlijeko kravlje, punomasno
- 1.20 šalica pšenično brašno, bijelo
- 0.33 mala žlica sol
Nadjev
- 2 žlica maslac, slani
- 1 kom luk ,crveni
- 450 g govedina, krta, mljevena
- sol
- svježe mljeveni papar
Ostalo
- 1.50 dl ulje, biljno
Priprema
- Za nadjev zagrijte maslac, dodajte nasjeckani luk i govedinu. Pirjajte dok meso ne pozlati. Začinite i stavite sa strane dok ne pripremite palačinke.
- Pomiješajte sastojke za palačinke u glatku smjesu pa ih ispecite na ulju.
- Nadjenite palačinke mesom po sredini pa zatvorite poput sarmica.
- Zagrijte tavu i još jedanput ispecite palačinke sa svih strana dok ne poprime zlatno-smeđu boju.
Izvor Skuhatćute