gastro postao
                                            
                                        
                                    Još jedna verzija popularnih talijanskih slanih torta, ovaj puta u jednostavnoj bezmesnoj verziji s povrćem i lukom koja ne zahtijeva pečenje
                                
                                
                                    
                                
                                Vrijeme pripreme: do 30 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 377
Potrebno vam je
- 375 g kukuruzno brašno ili krupica
 - voda
 - 1000 g blitva
 - 1 kom brokula (vrhovi s cvijetom)
 - 2 režanj češnjak
 - 1 mala žlica čili u prahu
 - 2 mala žlica sol
 - 0.50 šalica ulje maslinovo
 - masline, crne
 
Priprema
- U zakuhanu posoljenu vodu dodajte narezanu blitvu i brokulu pa kuhajte desetak minuta. Dodajte palentu uz stalno miješanje te kuhajte još pet minuta na laganoj vatri.
 - U tavi na maslinovu ulju pirjajte nasjeckani luk dok ne omekša i porumeni te pred kraj dodajte čili papričice.
 - Kad je palenta kuhana, dodajte luk i dobro promiješajte ulijevajući maslinovo ulje.
 - Ulijte palentu u kalup i pustite da odstoji oko sat vremena prije posluživanja.
 
Još jedna verzija popularnih talijanskih slanih torta, ovaj puta u jednostavnoj bezmesnoj verziji s povrćem i lukom koja ne zahtijeva pečenje
Izvor Skuhatćute