gastro postao
Još jedna verzija popularnih talijanskih slanih torta, ovaj puta u jednostavnoj bezmesnoj verziji s povrćem i lukom koja ne zahtijeva pečenje
Vrijeme pripreme: do 30 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 377
Potrebno vam je
- 375 g kukuruzno brašno ili krupica
- voda
- 1000 g blitva
- 1 kom brokula (vrhovi s cvijetom)
- 2 režanj češnjak
- 1 mala žlica čili u prahu
- 2 mala žlica sol
- 0.50 šalica ulje maslinovo
- masline, crne
Priprema
- U zakuhanu posoljenu vodu dodajte narezanu blitvu i brokulu pa kuhajte desetak minuta. Dodajte palentu uz stalno miješanje te kuhajte još pet minuta na laganoj vatri.
- U tavi na maslinovu ulju pirjajte nasjeckani luk dok ne omekša i porumeni te pred kraj dodajte čili papričice.
- Kad je palenta kuhana, dodajte luk i dobro promiješajte ulijevajući maslinovo ulje.
- Ulijte palentu u kalup i pustite da odstoji oko sat vremena prije posluživanja.
Još jedna verzija popularnih talijanskih slanih torta, ovaj puta u jednostavnoj bezmesnoj verziji s povrćem i lukom koja ne zahtijeva pečenje
Izvor Skuhatćute