Recepti 03. listopada 2014.

Palenta s povrćem i lukom

gastro postao gastro.24sata.hr
Još jedna verzija popularnih talijanskih slanih torta, ovaj puta u jednostavnoj bezmesnoj verziji s povrćem i lukom koja ne zahtijeva pečenje

Vrijeme pripreme: do 30 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 377

Potrebno vam je

  • 375 g kukuruzno brašno ili krupica
  • voda
  • 1000 g blitva
  • 1 kom brokula (vrhovi s cvijetom)
  • 2 režanj češnjak
  • 1 mala žlica čili u prahu
  • 2 mala žlica sol
  • 0.50 šalica ulje maslinovo
  • masline, crne

Priprema

  1. U zakuhanu posoljenu vodu dodajte narezanu blitvu i brokulu pa kuhajte desetak minuta. Dodajte palentu uz stalno miješanje te kuhajte još pet minuta na laganoj vatri.
  2. U tavi na maslinovu ulju pirjajte nasjeckani luk dok ne omekša i porumeni te pred kraj dodajte čili papričice.
  3. Kad je palenta kuhana, dodajte luk i dobro promiješajte ulijevajući maslinovo ulje.
  4. Ulijte palentu u kalup i pustite da odstoji oko sat vremena prije posluživanja.

Još jedna verzija popularnih talijanskih slanih torta, ovaj puta u jednostavnoj bezmesnoj verziji s povrćem i lukom koja ne zahtijeva pečenje

Izvor Skuhatćute

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.